Asociatia Scoala pentru Sanatate, fondata de eurodeputatul Daciana Sarbu, lanseaza luni site-ul www.scoalapentrusanatate.ro, dedicat alimentatiei sanatoase a copiilor. Site-ul este gandit ca o sursa de informatii diverse despre nutritie, utile in special parintilor de copii prescolari, cuprinzand, printre altele, recomandari legate de meniul zilnic, detalii despre alimentele cu beneficii nutritive ridicate, sfaturi despre masa luata in familie, dar si retete insotite de fotografii. Primele retete postate pe site, ilustrate cu fotografii, au fost preparate chiar de Daciana Sarbu, se arata intr-un comunicat al PSD.

"Nu intamplator, am placerea sa lansez acest site chiar astazi, de ziua fetitei mele Irina. Este un cadou pentru toti copiii, chiar daca le e destinat parintilor. Eu nu sunt specialista in nutritie, ci doar o mama care, cu ajutorul expertilor, incearca sa aduca informatia despre hrana sanatoasa cat mai aproape de alti parinti. Sper ca in timp site-ul sa contina idei si sfaturi de la cat mai multi profesionisti in sanatate, nutritie, educatie fizica, astfel incat tot mai multe familii sa aiba o sursa sigura de inspiratie si informatii legate de regimul de viata sanatos al celor mici", spune Daciana Sarbu, eurodeputat, membru in Comisia de Sanatate publica din Parlamentul European.

Daciana Sarbu a fondat Asociatia Scoala pentru Sanatate in 2010, alaturi de Anda Avramescu (medic) si Cornelia Marin (consultant nutritionist) pentru a sprijini parintii sa invete principiile nutritiei sanatoase, in beneficiul copiilor. In octombrie 2010, Asociatia a initiat un turneu national de promovare a alimentatiei sanatoase - "Hrana desteapta pentru copii sanatosi", ce a cuprins conferinte dedicate parintilor de prescolari, intalniri in gradinite, demonstratii de gatit. Asociatia a elaborat si tiparit materiale informative menite sa le serveasca parintilor drept sprijin in pregatirea zilnica a hranei copiilor.

In noiembrie 2012, eurodeputatul Daciana Sarbu a solicitat Comisiei Europene pregatirea unei Strategii Europene privind Sanatatea Copiilor, finantata prin fonduri europene, care sa includa prioritar politici privind alimentatia sanatoasa. In viziunea sa, o astfel de strategie trebuie sa se axeze in primul rand pe politici de preventie, avand un obiectiv dublu: imbunatatirea starii de sanatate fizica si mentala a copiilor si incurajarea adoptarii unui stil de viata sanatos de la cele mai mici varste.