Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, referitor la o noua suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, ipoteza avansata de liberalul Radu Stroe, ca nu trebuie sa se grabeasca in luarea unei astfel de decizii.

''In primul rand, precizam ca Radu Stroe nu a vorbit in calitate de ministru de Interne, (...) probabil a vorbit ca om politic, ca este in conducerea PNL. In al doilea rand, Radu este un tip admirabil, el spune mereu ce gandeste. Crin Antonescu si cu mine avem obligatia, cand luam decizii, sa gandim foarte bine, sa punem in balanta tot ceea ce inseamna, pentru ca pana la urma deciziile cad pe umerii celor doi copresedinti. Altfel ati vazut declaratia dlui Antonescu de astazi. Cred ca trebuie sa ne gandim foarte bine si sa nu ne grabim sa luam decizii. (...)

"O decizie pana la urma pe care o iau cei doi copresedinti si pana la urma forurile de conducere trebuie sa o gandim foarte bine, in functie de responsabilitatea pe care o avem in acest moment, pentru ca stiti foarte bine, fiind la guvernare, avand majoritatea parlamentara, oamenii, sigur, foarte multi pe buna dreptate, asteapta de la noi sa il dam cat mai repede jos din functie pe Traian Basescu, dar in egala masura asteapta de la noi sa le platim salariile, sa le platim pensiile, sa facem locuri de munca. Ori trebuie sa gandim foarte bine inainte de a lua orice fel de decizie'', a spus Ponta, intr-o interventie la Antena 3, potrivit Agerpres.

El a subliniat insa ca presedintele unei tari nu are in fisa postului participarea la diverse manifestari politice.

''Opinia mea o cunoasteti de foarte mult timp, aceea ca presedintele tarii, indiferent cum il cheama, Basescu, Antonescu sau cum se numeste, nu trebuie si nu are in fisa postului participarea la diverse manifestari politice. Stiti ca dl presedinte Basescu merge frecvent la sedintele PPE. Cu atat mai putin, sigur, sa se supere pe partide sau sa dea indicatii, dar pana la urma asta a fost o anormalitate pe care CCR nu a sanctionat-o niciodata. Stiti ca au fost decizii pe aceasta tema si pe care trebuie sa o rezolvam spunand clar in Constitutie, sau mai clar daca se poate, care este gradul de... pana la urma al presedintelui tarii fata de toate partidele'', a aratat el.