Elena Udrea nu mai poate intoarce rezultatul alegerilor interne din PDL, a declarat la EuropaFM Mircea Toader, presedintele comisiei care numara voturile exprimate la Conventia Nationala a partidului de opozitie. Contestatiei depuse de Elena Udrea i se va raspunde saptamana viitoare, a mai spus Toader.

"Eu va spun categoric ca nu se poate intoarce. Poate daca renumaram 5 mii de voturi, sa mai existe 2-3 voturi gresit numarate, dar in niciun caz la nivelul la care sa intoarca rezultatul (...) Eu, care am gandit si am raspuns de toata procedura de vot, pot sa va spun ca sigur Vasile Blaga este presedintele PDL, cu toate verificarile si cu tot ceea ce se solicita."

Potrivit Elenei Udrea, diferenta care a despartit-o de Vasile Blaga ar fi minuscula, drept pentru care s-ar fi impus un al doilea tur de scrutin.

In urma rezultatului alegerilor din PDL, presedintele Basescu a anuntat pe Facebook ca se desparte de PDL.

UPDATE 16.00: Reprezentantii motiunii Udrea vor depune o noua contestatie, a anuntat democrat-liberalul Cristian Petrescu.

"Vom depune contestatii pana vom fi multumiti de raspunsurile la contestatii", a spus Petrescu, apreciind ca nesatisfacator raspunsul primit de la Comisia de numarare a voturilor la contestatia depusa sambata seara, la finalul Conventiei.

Potrivit lui, tabara Udrea a depistat nereguli care depasesc ca numar voturile ce au reprezentat diferenta dintre castigator si cel de pe locul doi, respectiv 37.

Petrescu a mentionat printre nereguli constatate oameni care figureaza ca au semnat, dar care nu au participat la Conventia de Bucuresti, sau chiar persoane care au parasit partidul, dar care apar ca ar fi votat.

"Este necesara renumararea pentru ca aceasta conducere trebuie sa fie cu adevarat legitima", a spus Petrescu.