PresedintelePNL Crin Antonescu a declarat duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la ProTV, ca atata vreme cat Traian Basescu va fi la Cotroceni "va exista in permanenta o problema, vor exista germenii unor confruntari".

"Eu, personal, atata vreme cat am fost impreuna in campania electorala si cu Victor Ponta si ceilalti lideri ai partidelor care compun USL, nu am vorbit si nu am auzit vorbind despre o noua suspendare. Am vorbit si vorbesc si astazi despre faptul ca, atata vreme cat Traian Basescu va fi la Cotroceni, va exista in permanenta o problema, vor exista in permanenta germenii unor confruntari care nu sunt deloc benefice pentru aceasta tara, dar ca, respectand Constitutia si legile in vigoare, va trebui sa mergem inainte", a spus Antonescu, potrivit Agerpres.

Crin Antonescu a reafirmat ca nu a existat o divergenta intre el si Victor Ponta in ceea ce priveste acel pact semnat cu seful statului.

"Nu. Am afirmat in repetate randuri, am spus ca o inteleg. Am spus ca, desi nu cred ca acel pact are vreo utilitate, l-am sustinut si il sustin pe Victor Ponta in aceasta chestiune, dar nu vad nicio divergenta, cel putin in ce ma priveste pe mine si USL, intre ceea ce am angajat in campanie. Noi de fapt, si aici s-ar putea sa fie un camp de discutie interesant, in campania electorala nu am vorbit de suspendarea lui Traian Basescu, pentru ca nu poti lega suspendarea cuiva de prezumtia ca va incalca Constitutia. Nu am facut-o. Am spus insa urmatorul lucru: cerem votul oamenilor, pentru a conduce aceasta tara prin mijloacele constitutionale pe care votul lor ni-l da, vom conduce aceasta tara altfel decat Traian Basescu, vom conduce aceasta tara altfel decat a fost ea condusa de Basescu si guvernele sale, ceea ce oamenii doreau. Si sigur ca acum evaluarea masurii in care noi ne respectam acest angajament electoral este o discutie pe care puteam sa o purtam cu toate nuantele", a aratat liderul PNL.

El a enuntat trei diferente intre modul in care guverneaza USL si guvernele PDL.

"Exista cateva deosebiri fundamentale. Sa luam trei care imi vin in minte. Desi vorbim si noi despre putinatatea banilor din buget, despre niste masuri de constrangere bugetare, noi nu am pornit niciodata de la ideea ca asta trebuie sa fie in continuare pe spinarea a milioane de oameni si acolo unde guvernele lui Traian Basescu au luat, guvernele noastre au dat inapoi. In al doilea rand, cred ca exista, cel putin pana in prezent, o atitudine mult mai cinstita fata de opinia publica, in sensul in care Guvernul spune ce poate si ce nu poate sa faca. Si in al treilea rand, acesta este un Guvern care da socoteala in fata Parlamentului si in fata alegatorilor si nu este un guvern personal al lui Traian Basescu sau al altcuiva, asa cum au fost guvernele Boc", a spus Crin Antonescu.