Elena Basescu ii cere Dacianei Sarbu sa-si convinga sotul, pe premierul Victor Ponta, sa nu renunte la programul Cornul si Laptele, in conditiile in care pentru "multi copii pentru care aceasta masa este extrem de importanta".

"Fac un apel la doamna Daciana Ponta: va rog, convingeti-va sotul sa pastreze programul "Cornul si laptele"!!! Nici cand s-au luat masurile de austeritate, guvernul #Boc nu a renuntat la el datorita faptului ca exista multi copii pentru care aceasta masa este extrem de importanta", a scris mezina presedintelui Basescu, pe contul sau de Twitter.

Premierul Victor Ponta a afirmat marti ca programul Cornul si Laptele trebuie regandit, apreciind ca, in forma actuala, acesta nu reprezinta decat "o risipa de bani".

"Tot caut o solutie, programul acela Cornul si Laptele, care a fost o idee excelenta, astazi, cand vorbim, e o risipa de bani", a spus seful guvernului, intr-un interviu video acordat cotidianului Adevarul.

"Nu mai consuma niciun copil cornul si laptele, initial cand a fost facut si mult timp (dupa aceea) era o motivatie, un stimulent pentru copiii saraci, parintii ii trimiteau la scoala ca sa aiba si ceva de mancare", a comentat acesta.