Presedintele Traian Basescu participa marti, la Vatican, alaturi de alti sefi de stat si de guvern, la ceremonia de inaugurare a pontificatului Papei Francisc, anunta Agerpres. Purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, a precizat ca seful statului a ales sa mearga la Vatican cu o cursa de linie Alitalia.

Potrivit presei italiene, numerosi demnitari, sefi de stat si de guvern, in total 150 de delegatii din intreaga lume, printre care delegatia Italiei, care va fi formata din 16 persoane, vor participa marti la Vatican la mesa de intronizare a Papei Francisc, pentru care autoritatile italiene se asteapta la circa un milion de persoane, care vor fi protejate prin impunatoare masuri de securitate.

Mesa de intronizare va avea loc in Piata Sfantul Petru.

La jumatatea lunii februarie, presedintele Traian Basescu a efectuat o vizita oficiala la Vatican, fiind penultimul sef de stat primit de Papa Benedict al XVI-lea, inainte de retragerea sa.

Cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio, arhiepiscop de Buenos Aires, a devenit saptamana trecuta cel de-al 266-lea papa al Bisericii Catolice, succedandu-i papei emerit Benedict al XVI-lea, a carui retragere a intrat oficial in vigoare la 28 februarie.