Presedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat, luni, la Ploiesti, ca seful statului, Traian Basescu, nu este un dusman al sau sau al partidului, potrivit Agerpres.

'Domnul presedinte Traian Basescu nu a fost si nu este dusmanul Partidului Democrat Liberal si nici al meu, indiferent de ce optiuni are. Ii datoram foarte mult, sa fim seriosi. (...) Domnul presedinte Traian Basescu va face ceea ce va dori dupa ce incheie activitatea prezidentiala. I-am spus ca, la o adica, ar fi foarte bine venit si in partid, daca va dori', a declarat Vasile Blaga, dupa ce si-a prezentat motiunea cu care candideaza la sefia PDL.

Actualul lider democrat-liberal a evitat sa spuna insa daca ii va adresa o invitatie oficiala lui Traian Basescu pentru a intra in PDL la finalul mandatului de presedinte.

'In politica fiecare face ce vrea, iar daca dvs credeti ca Traian Basescu are nevoie de o invitatie oficiala, va inselati', a sustinut Blaga, raspunzand unei intrebari.

Presedintele PDL si-a prezentat, luni, la Ploiesti, in fata delegatilor PDL Prahova la Congresul PDL, motiunea cu care va candida la sefia partidului.