Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, in replica la afirmatiile Elenei Udrea potrivit carora USL se va rupe, iar la prezidentiale vor candida Ponta din partea PSD si Tariceanu din partea PNL, ca e posibil ca el sa candideze la sefia statului, dar nu in 2014, relateaza Mediafax.

"E posibil, dar nu in 2014. Banuiesc ca doamna Udrea, desi e o persoana cu o forta de persuasiune extraordinara, nu va reusi sa ma convinga asupra unui lucru de care eu sunt foarte convins. Nu candidez in 2014, candidatul USL este Crin Antonescu", a precizat Ponta.

El a aratat ca cei din PDL traiau si inainte de alegeri cu "drogul" ca USL se va rupe, el aratand ca e dreptul democrat-liberalilor de a trai in ce iluzie doresc.

"Daca ii ajuta cu ceva pe cei din PDL - eu stiu ca si inainte de alegeri au trait cu acest drog, ca se rupe USL - chiar unul dintre marii lor ideologi anunta ca nu ne apuca toamna, primavara, ca ne certam dupa locale - daca ii ajuta, e dreptul lor sa traiasca in ce iluzie vor. (...) Faptul ca cei din PDL se tin in viata pe aceasta iluzie nu i-a ajutat foarte mult", a spus Ponta.

El a adaugat ca USL a fost votat de catre electoratul care a apreciat intelegerea dintre el si Crin Antonescu privind asumarea de catre el a functiei de premier si de catre Antonescu a celei de presedinte si a aratat ca pana in acest moment nu au existat motive ca aceasta intelegere sa se schimbe.

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de ProTV, ca USL va avea doi candidati la Presedintie, pe Victor Ponta pentru PSD si pe Calin Popescu Tariceanu pentru PNL, ea precizand si ca actualul presedinte al PNL este intr-o scadere de popularitate accelerata.

Realizatorul a afirmat ca prezidentiabilul sustinut de PDL se va confrunta cu Crin Antonescu, la care Elena Udrea a raspuns: "Sau cu Victor Ponta".

"Cine cred eu ca va candida din partea USL? Cred ca vor avea doi candidati: unul va fi Victor Ponta, in opinia mea, si va fi candidatul PSD, iar cei de la PNL, probabil ca vor veni cu Tariceanu", a spus Udrea.

Intrebata de ce il mentioneaza pe Tariceanu printre prezidentiabili, Udrea a raspuns: "Pai in opinia mea, daca USL se rupe, si se va rupe inevitabil, pentru ca vin alegerile europarlamentare si prezidentiale si vor candida separat, atunci nici domnul Antonescu nu mai ramane in fruntea PNL, pentru ca dansul este intr-o scadere de popularitate accelerata dupa evenimentele de asta vara si dupa ce a reusit sa demonstreze incapacitatea de a fi un lider cu adevarat european si un lider care sa aiba idee despre ce inseamna principiile democratiei".

Potrivit acesteia, cand Antonescu isi va pierde posibilitatea pe care o are acum de a imparti functii la nivel guvernamental si la nivelul administratiei locale si nu va mai fi la guvernare, propriul partid va veni cu un alt candidat la Presedintie, mai bun decat actualul presedinte al Senatului.

"Acum am zis Tariceanu. S-ar putea sa fie altcineva, nu stiu. In momentul de fata nu se profileaza un altul", a spus Udrea.