Liderul PDL Elena Udrea a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de ProTV, ca USL va avea 2 candidati la Presedintie, pe Victor Ponta pentru PSD si pe Calin Popescu Tariceanu pentru PNL, ea precizand si ca actualul presedinte al PNL este intr-o scadere de popularitate accelerata. Udrea a mai spus ca Emil Boc, Mihai Razvan Ungureanu, Catalin Predoiu, Cristian Diaconescu si Adriean Videanu sunt posibili candidati la Presedintie pe care PDL i-ar putea sprijini, potrivit Mediafax.

Intrebata de realizatorul emisiunii daca prezidentiabilul sustinut de PDL se va confrunta cu Crin Antonescu, Elena Udrea a raspuns: "Sau cu Victor Ponta": "Cine cred eu ca va candida din partea USL? Cred ca vor avea doi candidati: unul va fi Victor Ponta, in opinia mea, si va fi candidatul PSD, iar cei de la PNL, probabil ca vor veni cu Tariceanu".

Intrebata de ce il mentioneaza pe Tariceanu printre prezidentiabili, Udrea a raspuns: "Pai in opinia mea, daca USL se rupe, si se va rupe inevitabil, pentru ca vin alegerile europarlamentare si prezidentiale si vor candida separat, atunci nici domnul Antonescu nu mai ramane in fruntea PNL, pentru ca dansul este intr-o scadere de popularitate accelerata dupa evenimentele de asta vara si dupa ce a reusit sa demonstreze incapacitatea de a fi un lider cu adevarat european si un lider care sa aiba idee despre ce inseamna principiile democratiei".

Potrivit acesteia, cand Antonescu isi va pierde posibilitatea pe care o are acum de a imparti functii la nivel guvernamental si la nivelul administratiei locale si nu va mai fi la guvernare, propriul partid va veni cu un alt candidat la Presedintie, mai bun decat actualul presedinte al Senatului: "Acum am zis Tariceanu. S-ar putea sa fie altcineva, nu stiu. In momentul de fata nu se profileaza un altul".

Intrebata daca, in conditiile in care va fi aleasa presedinte al PDL, va candida la Presedintie, Udrea a raspuns: "Nu. Si am spus lucrul acesta: pe langa faptul ca eu consider ca va fi o mare victorie pentru clasa politica romaneasca, un mare succes al societatii, ca in fruntea unui partid puternic sa fie aleasa o femeie, nu cred ca este momentul sa ma gandesc eu la o candidatura in 2014 la Presedintia Romaniei".

Ea a adaugat ca va fi insa obligatia noii conduceri a PDL sa vina cu cel mai credibil candidat la Presedintie, care sa castige alegerile, sustinut de toate formatiunile de centru-dreapta.

Intrebata daca are in vedere un nume, ea a raspuns: "Sigur ca da, sunt mai multe nume pe care le am in vedere si pe care vi le pot spune. Sunt oameni fie din partid astazi, fie din afara partidului. M-as bucura ca in termen scurt sa apara si alte posibilitati".

La insistentele realizatorilor, Udrea a spus ca un posibil candidat, care este din partid si care se afla, potrivit acesteia, "intr-o recuperare de imagine in forta", este Emil Boc. Ea a mai spus ca Mihai Razvan Ungureanu, Catalin Predoiu, Cristian Diaconescu si Adriean Videanu ar putea fi alti candidati pentru Presedintie: "As incepe cu un candidat care este in partid si care este intr-o recuperare de imagine, in forta, si este vorba despre Emil Boc, care a castigat Primaria Clujului si care acum evident ca recastiga imaginea dupa guvernarea pe care a condus-o. Mihai Razvan Ungureanu ar putea fi un candidat, Catalin Predoiu ar putea fi un alt candidat, Cristi Diaconescu ar putea fi un alt candidat, Adriean Videanu ar putea fi un alt candidat".

Intrebata si daca a discutat cu acestia, Udrea a raspuns ca o astfel de discutie se face dupa ce partidul "isi gaseste drumul" la Conventia din 23 martie. Pe de alta parte, intrebata daca ea ar putea candida in 2016 la Primaria Capitalei, Udrea a raspuns: "Cred ca in 2016 ar putea candida din nou la Primaria Capitalei Adriean Videanu".