Conducerea Partidului Forta Civica a aprobat, sambata, in sedinta Consiliului National, infiintarea aliantei politice cu PNTCD, care se va numi "Alianta pentru Dreptate si Adevar" (Alianta DA), anunta Mediafax. Reprezentantii Fortei Civice au aprobat, in cadrul evenimentului care se desfasoara la Parlament, o hotarare in acest sens, cu doar trei voturi "impotriva" si patru abtineri.

Dupa adoptarea acestei hotarari, reprezentantii FC prezenti la reuniunea Consiliului National se vor reuni cu cei ai PNTCD, prezenti, tot la Parlament, la sedinta Comitetului National de Conducere. La aceasta reuniune va fi semnat protocolul acestei aliante de catre liderii celor doua formatiuni, Mihai Razvan Ungureanu si Aurelian Pavelescu.

Conform unui comunicat anterior al celor doua partide, alianta din acestea doreste "sa puna bazele principalului pol de dreapta din Romania".

Intrebat daca PNTCD si FC au de castigat infiintand o alianta cu denumirea celei dintre PNL si PDL din 2004, presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a raspuns: "Alianta DA nu este un brand epuizat, nu este o denumire epuizata, nu reprezinta o amintire neplacuta. Este denumirea sub care deapta, s-au daca vreti toti cei care erau impotriva PSD, au inteles sa se uneasca in 2004, constientizand pericolul. La randul nostru, astazi constientizam pericolul, si intre noi si cei care se afla la putere este o prapastie de netrecut: ei arunca Romania in trecut, noi privim spre Romania viitoare. Acesta este motivul pentru care am adoptat denumirea Alianta Dreptate si Adevar".

Alianta Dreptate si Adevar (D.A.) a fost denumirea aliantei dintre PNL si PD, care a candidat la alegerile din 2004.

FC si PNTCD au facut parte din alianta electorala ARD (Alianta Romania Dreapta), alaturi de PDL, sub sigla careia au candidat la alegerile parlamentare din decembrie 2012.