Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca va merge la Bruxelles folosind o conexiune, fiind nevoit sa faca "un stop undeva", spunand ca a "ratat" sansa unui zbor de dimineata, relateaza Mediafax.

Ponta a venit joi dimineata la reuniunea UNCJR, unde se alege conducerea acestei institutii, precizand ca trebuia sa fie prezent la aceasta sedinta.

"Am ratat sansa unui zbor foarte de dimineata, la Bruxelles, dar cred ca merita UNCJR acest sacrificiu", a spus Ponta in debutul reuniunii UNCJR, la care presa a avut acces.

"Vedeti, asta mi se pare extrem de amuzant, singura stire astazi era ca sunt cu domnul presedinte (Traian Basescu, n.r) in avion. N-a spus nimeni si unde mergem noi cu avionul ala, pentru ce plecam cu avionul. Domnul presedinte Basescu merge la Consiliul European, unde probabil principala tema va fi negocierea cu Parlamentul European, eu ma duc la intalnirea premierilor social-democrati", a spus Ponta.

El a adaugat ca trebuia sa fie prezent la reuniunea UNCJR.

"Eu trebuia sa fiu aici la intalnire, o sa plec cu o conexiune", a spus Ponta.

Intrebat daca va pleca spre Bruxelles cu o cursa privata, Ponta a negat.

"Nu, o sa fac un stop undeva", a spus Ponta.

Intrebat daca se va intalni la Bruxelles cu presedintele Traian Basescu, Ponta a precizat ca acest lucru s-ar intampla daca seful statului va merge la intalnirea premeirilor socialisti.

"Nu cred ca participa la intalnirea sefilor de Guvern socialisti. Daca va fi cazul, sigur ca ma vad cu domnia sa, dar eu merg la intalnirea aceasta", a mai spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu merge, joi, la Bruxelles, pentru a participa la lucrarile Consiliului European, cu un zbor de linie al TAROM, aceasta fiind pentru prima oara in ultimii ani cand seful statului efectueaza o deplasare externa fara a utiliza aeronava inchiriata special de la TAROM.