Unificarea dreptei trebuie sa fie o prioritate, iar ea se poate face doar in jurul Partidului Democrat Liberal. Iata ce spune, intr-un interviu la RFI, vicepresedintele PDL Raluca Turcan, o sustinatoare a lui Vasile Blaga la Congresul din 23 martie. Ea crede ca PDL are nevoie de "o competitie corecta si cu argumente, nu de artificii de imagine".

Presedintele Traian Basescu a declarat la Digi 24 ca se va ocupa sa construiasca dreapta politica, daca PDL nu mai poate, el mentionand ca desi a declarat ca se va intoarce in politica, nu a spus ca va reveni in PDL.

Raluca Turcan ii raspunde sefului statului: "Eu cred ca pentru orice membru al Partidului Democrat Liberal, unificarea dreptei trebuie sa fie o prioritate. In momentul de fata, unificarea dreptei se poate face doar in jurul Partidului Democrat Liberal, intrucat alianta USL este o alianta de stanga (...). Sunt convinsa ca Partidul Democrat Liberal are un traseu bine definit. Aceasta competitie interna este una in care cinci mii de delegati vor avea de ales intre o motiune pentru un viitor stabil si un partid cu mesaj, asa cum este motiunea lui Vasile Blaga si alte doua motiuni de imagine si chiar de dezbinare".

Vasile Blaga, un om cu "foarte multe calitati"

Traian Basescu a mai spus ca Vasile Blaga nu mai are potential de crestere. Raluca Turcan are insa alta parere: "Vasile Blaga este un om care are foarte multe calitati. Pentru relansare, PDL are nevoie de reconstructie si de reasezare pe valori (...). A atrage atentia nu este acelasi lucru cu a aduce voturi, a avea notorietate nu este acelasi lucru cu a avea credibilitate. PDL are nevoie de credibilitate, de foarte multa munca, facuta acolo la firul ierbii".

Continuarea pe www.rfi.ro.