Liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat marti seara ca actualul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, un magistrat cu "o asemenea experienta", ar putea reprezenta "o formula pe care o putem sustine la Curtea Constitutionala a Romaniei".

El a precizat, la intrebarile ziaristilor, ca PNL a sustinut-o si o sustine in continuare pe Mona Pivniceru pentru functia de ministru al Justitiei, dar "un magistrat cu asemena experienta e o formula pe care o putem sustine la CCR".

"E o formula pe care o sa o anuntam la timpul potrivit", a precizat Crin Antonescu, adaugand ca propunerea ce va fi formulata de PNL va raspunde "asteptarilor de impartialitate si de profesionalism".

Premierul Victor Ponta afirmase, in cursul zilei de marti, ca, daca Mona Pivniceru va fi votata judecator la Curtea Constitutionala, "evident ca va pleca din Guvern", dar Romania va castiga un judecator experimentat in CCR.

Surse din interiorul PSD si PNL au declarat luni, pentru HotNews.ro, ca Valer Dorneanu si Mona Pivniceru vor fi sustinuti de social-democrati si de liberali pentru a fi numiti judecatori la Curtea Constitutionala.

"Exista discutii in USL pentru cele doua posturi de judecatori la CCR. PSD il sustine pe Valer Dorneanu, iar liberalii intentioneaza sa o propuna pe Mona Pivnceru", au declarat sursele citate.

Mandatul a trei judecatori expira in iunie. Este vorba Axinte Gaspar, care a fost numit de Presedintie, Aspazia Cojocaru de Camera Deputatilor si Ion Predescu, din partea Senatului.