Liderul senatorilor PNL Puiu Hasotti a sustinut, la finalul discursului presedintelui Traian Basescu din Parlament, ca interesul national face ca orice interes de partid sa dispara, mentionand totodata ca o revocare a lui Relu Fenechiu din Guvern se va face doar in momentul unei decizii a instantei, scrie Mediafax.

Hasotti a declarat ca nu a fost prezent in sala de plen la discursul presedintelui, insa a urmarit ce a spus seful statului.

"A fost un discurs cu niste chestiuni pe care le stiam de mult timp, nu a fost nimic deosebit, nimic surprinzator, a fost ca un fel de porunci ale lui Moise pe care le stiam deja cu totii - niste lucruri comune. (...) Intrarea in Schengen este un deziderat national, este o chestiune care tine de interesul national. Din pacate acest subiect este cel putin pana la ora actuala excesiv de mult politizat", a sustinut Hasotti.

El a precizat ca in cazul colaborarii Parlament-Guvern-Presedintie pe subiectul Schengen "orice interes de partid dispare", din moment ce este vorba de interesul national.

In ceea ce priveste situatia ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, liderul sentorilor PNL a afirmat ca la nivelul conducerii PNL "nu poate decat sa se uite la textul legii", care nu permite revocarea decat in momentul unei condamnari definitive.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, in Parlament, ca intrarea in Schengen trebuie sa devina obiectiv prioritar Guvern-Parlament-Presedintie si ca propune desemnarea conducerii Parchetului General si DNA in cel mai scurt timp si indepartarea din Guvern a ministrilor cu dosare penale.

Basescu propune Parlamentului si Guvernului un parteneriat pentru realizarea obiectivului de aderare la spatiul Schengen, el apreciind ca aceasta este "o datorie fata de romani".

"Va propun sa facem din aderarea la Schengen un obiectiv comun", le-a pus Traian Basescu parlamentarilor si premierului.