Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni, intrebat daca Partidul National-Liberal va mai primi alti democrat-liberali, ca pot veni "toti acei oameni care au convingeri de dreapta autentice, care au intentii de a face o dreapta puternica in PNL, fie ca ei au fost sau nu in PDL, fie ca au facut sau nu politica". Intrebat ulterior daca vor mai veni alti democrat-liberali in PNL, Antonescu a declarat "nu stiu, nu sunt democrat-liberal.

"Eu nu am stat sa numar cati oameni din PDL au venit in PNL si cati in PSD, s-ar putea sa avem rezultate surprinzatoare", a adaugat Antonescu.

"Eu nu cred ca sunt social-democrati foarte multi deranjati, cred ca se face in anumite zone mediatice un efort demn de o cauza mai bune pentru a fisura aceasta alianta. Cred ca social-democratii toti, si cei din judete si cei din teritoriu, stiu ce am facut impreuna, ce obligatii ne-am asumat impreuna si stiu ca pe noi, pe liberali, pot conta pana la capat", a declarat liderul liberal.

Intrebat cand a simtit apropierea dintre PSD si presedintele Basescu, pe care a mentionat-o intr-un interviu pentru Gandul publicat luni, Antonescu a declarat ca "nu am vorbit despre asta, ci am vorbit tocmai despre capacitatea noastra, a liderilor, de a preveni fisuri atunci cand exista perceptii care ii pot pune pe unii pe ganduri."

Antonescu a adaugat, intrebat cum ii raspunde vicepremierului Dragnea, ca "ce e bine si ce nu e bine pentru PNL decide PNL, ca nu a existat un exod, o trecere in masa si nu va exista asa ceva dinspre PD spre PNL, si ca au existat de asemenea treceri dinspre PD spre PSD in legatura cu care nu s-a facut atata caz si nu s-a speriat nimeni."

Intrebat daca este de dorit o apropiere PNL-PDL, co-presedintele USl a precizat ca "o apropiere PNL-PDL nu exista si, asa cum cunoastem acest partid, cum il vedem, cum il stim, nici nu vad o sansa pe viitor sa existe".

"Eu vad posibil si vad real ca exista astazi un singur partid cu adevarat de dreapta, si un partid puternic de dreapa, iar acela este PNL. Intrebat daca vor mai veni democrat-liberali in PNL, Antonescu a completat: "in care vor mai veni toti acei oameni care au convingeri de dreapta autentice, care au intentii de a face o dreapta puternica in PNL, fie ca ei au fost sau nu in PDL, fie ca au facut sau nu politica. In ceea ce ii priveste pe unii foarte preocupati de subiectul asta, nu se pune problema. Dl Cristian Boureanu nu va fi niciodata reprimit in PNL, ca sa nu se mai osteneasca; e un exemplu, nu e singurul."