Rectificare stire. Presedintele PDL, Vasile Blaga, candidat pentru un nou mandat de lider al acestui partid, a anuntat duminica, intr-o conferinta la Sibiu, ca, daca va fi ales pe 23 martie presedinte al partidului si ar fi nominalizat pentru functia de premier, atunci ar renunta la sefia PDL, transmite Agerpres.

"Cu sefii de partide, e mai complicat. Daca eu voi fi ales presedintele partidului si vom castiga viitoarele alegeri generale si le vom castiga, atunci partidul are de ales, daca ma va nominaliza pe mine pentru functia de presedinte, atunci voi pleca din functia de presedinte al partidului. Presedintele partidului, asa cum am spus si in 2011, trebuie sa stea in Modrogan, pentru ca partidele romanesti au o boala, de care nu scapa. Din nefericire, nu e ca in democratiile consolidate, unde partidele conduc guvernele, chiar daca liderul partidului este si cancelar sau premier. Nu. La noi, din nefericire, intotdeauna guvernul si membrii guvernului fac politicile pentru partid, ceea ce e grav", a spus Vasile Blaga.

El a spus ca nu vede pe nimeni din PDL posibil candidat la Presedintia Romaniei in 2014, nici macar pe fostul presedinte al PDL Emil Boc.

"Nu am in acest moment un nume. (...) Am vazut si raspunsul domnului Boc, care a spus ca va candida pentru presedintia scarii de bloc. Eu spun altceva. Cred ca acel sistem initiat in Europa, de Partidul Socialist Francez, folosit de americani, adica alegeri interne, in partid, ar fi binevenit pentru ca atunci ai avea sprijinul sutelor de mii de membrii si sustinatori ai partidului. Si cred ca asta o sa propun partidului, daca voi fi ales presedinte al PDL", a declarat Vasile Blaga.

Potrivi acestuia, "viitorul candidat la Presedintie trebuie sa fie un membru PDL".

Vasile Blaga: Daca voi fi ales si Traian Basescu se intoarce in PDL, eu voi fi presedintele partidului

Liderul democrat-liberal Vasile Blaga a mai declarat duminica la Sibiu ca presedintele Romaniei nu este nici dusmanul sau, nici al PDL, insa, daca Traian Basescu se va intoarce in partid, atunci Blaga ii va fi si lui sef, in calitate de presedinte al acestei formatiuni.

"Nu il consider pe domnul Traian Basescu dusmanul meu sau al partidului. (...) Eu nu sunt proprietarul PDL. (...) Mostenire nu pot sa las partidul la nimeni", a spus Vasile Blaga.

Intrebat daca va putea sa fie seful lui Traian Basescu in PDL, Vasile Blaga a spus ca daca fi ales pe 23 martie lider al PDL, atunci el va fi presedintele partidului.

"Daca eu voi fi ales presedinte al partidului si dansul va trebui sa vina in partid, eu voi fi presedintele partidului. Am raspuns, nu?", a replicat Blaga.

El a precizat referitor la Traian Basescu, ca acesta are "un merit istoric in reconstruirea Partidului Democrat".

"Eu nu vad nicio ruptura si am mai spus lucrul acesta, indirect, dimpotriva nu pot sa ma rup de un om cu care am colaborat atata si alaturi de care, nu doar eu, ci intreaga echipa a PDL a obtinut atatea victorii, in atatea campanii electorale. Si am spus in permanenta ca dansul are un merit istoric in reconstruirea Partidului Democrat, in acea perioada de la 2001", a precizat Vasile Blaga.

Presedintele PDL Vasile Blaga si-a sustinut duminica, la Sibiu, motiunea pentru un nou mandat la conducerea PDL. Vasile Blaga este insotit la Sibiu de Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Traian Ungureanu, Andreea Paul, Marian Jean Marinescu. Din organizatia PDL Sibiu, Blaga este sustinut de deputatul Raluca Turcan, vicepresedintele al acestei formatiuni. Celalalt parlamentar PDL de Sibiu, senatorul Ion Ariton, liderul organizatiei, a anuntat deja ca o sustine pe Elena Udrea.