Vicepresedintele organizatiei PDL Maramures Dan Marinca s-a inscris in PNL, motivand ca de aproape un an de zile colegii din conducerea democrat-liberala l-au ignorat, refuzand sa-l invite la sedinte, transmite Agerpres.

De altfel, Dan Marinca era de mult timp in relatii reci cu presedintele organizatiei judetene a PDL, deputatul Mircea Man.

"Ratiunea pentru care m-am retras din PDL e una destul de simpla. De un an de zile, din 1 martie, nu m-au mai chemat la niciun fel de sedinta, la niciun fel de intrunire, deci era evident ca sunt in plus. Cand s-a implinit anul de la ultima convocare i-am sunat pe prim-vicepresedinte si pe secretarul general spunandu-le ca ma retrag", a declarat vineri, pentru Agerpres, Dan Marinca.

Fost membru al PNL si primul prefect liberal al judetului de dupa 1989, Dan Marinca a trecut la PD in urma cu multi ani. Colegii sai liberali considera ca acum "a revenit acasa" si asteapta sa se implice in miscarea liberala judeteana.

In vara anului trecut, fostul deputat si vicepresedinte al PDL Maramures Doru Lese Brasouan s-a inscris in PNL si a candidat la un post de parlamentar fara a obtine voturile necesare.

Tot in vara lui 2012, presedinta organizatiei de femei PDL Maramures Dinuca Selegean a parasit partidul si s-a inscris in Forta Civica, fiind unul dintre vicepresedintii organizatiei locale.