Comisia de organizare a Conventiei Nationale Extraordinare a PDL a decis joi ca listele primite de la filiale cu delegatii care vor fi prezenti la CNE din 23 martie sa fie comunicate fiecarui lider de motiune inainte de 11 martie, data limita de depunere a acestora, pe masura ce sunt transmise din teritoriu, a declarat presedintele acestui for, Ioan Balan, citat de Agerpres.

"Comisia de organizare a Conventiei Nationale Extraordinare a PDL s-a intrunit astazi (joi -n.r.) si, dand dovada de transparenta totala - repet de transparenta totala, pentru ca zilele acestea am fost acuzati de diferiti lideri de motiuni ca nu am fi asa de transparenti - a hotarat cu unanimitatea membrilor prezenti la sedinta transmiterea catre toti cei trei lideri de proiecte de motiuni a listelor cu delegatii la Conventie. Intr-o prima etapa hotarasem ca acest lucru il vom face abia dupa data de 11 martie, ora 18,00, cand se incheie termenul de transmitere de catre BPJ-uri a acestor liste la sediul central. Astazi am decis sa transmitem listele pe masura ce ne parvin, in copie fiecarui lider de motiune", a afirmat balan intr-o conferinta de presa.

Democrat liberalul a aratat ca un lider de motiune a acuzat comisia ca nu e transparenta, pentru simplu fapt ca nu a pus la dispozitie listele cu delegati.

"In solicitarea dumneaei (Monica Macovei - n.red.) nu face vorbire despre aceste liste. E adevarat, aceasta solicitare a fost facuta de doamna Elena Udrea si, initial, am fost de acord ca aceste liste sa nu le transmitem partial, ci sa luam o hotarare dupa primirea tuturor listelor din teritoriu si lucrul acesta l-am hotarat la solicitarea unor lideri judeteni ai PDL. Astazi, asa cum am spus, am hotarat ca aceste liste sa fie puse la dispozitia fiecarui candidat din momentul in care sosesc si sunt disponibile sub rezerva verificarii erorilor care se mai pot strecura. Unii delegati care sunt membri de drept au fost trecuti ca delegati alesi, dar lucrurile acestea s-au reglat pe parcurs. Nu au fost erori majore, dar este corect ca in aceste alegeri sa se intre cu liste corecte", a spus Balan.

Potrivit acestuia, comisia a luat hotararea ca listele sa fie transmise doar cu nume si prenume.

"Am facut aceasta precizare public pentru ca tot public s-a facut referire la comisie, dar nu este un lucru uzual ca acest for sa iasa de fiecare data public si sa justifice fiecare decizie luata. Este o chestiune ce tine de bucataria interna a partidului nostru si nici nu cred ca sunt foarte multi interesati de aceste chestiuni in afara de membrii nostri", a precizat Ioan Balan.

Despre eventuale contestatii primite de la organizatiile judetene cu privire la modul in care s-a facut desemnarea delegatilor la Conventie, Balan a precizat ca aceste nu au venit tinand cont ca termenul de depunere a listelor a fost prelungit de luni, 5 martie, pana luni, 11 martie.

"Si atunci suntem inca in termenul in care se depun liste. Cu siguranta vom avea un termen de contestare si un termen de raspuns la aceste contestatii. Nu l-am hotarat inca, nu vi-l pot spune", a declarat Ioan Balan.

Intrebat ce obligatii au presedintii de organizatii judetene cu privire la prezentarea motiunilor, Balan a precizat ca exista o decizie a comisiei potrivit careia sefii de filiale trebuie sa asigure prezenta la evenimente a tuturor delegatilor din organizatia respectiva care vor participa la CNE a PDL.

"Daca un lider de motiune este nemultumit in aceasta privinta se poate adresa presedintelui de organizatie, dar daca cineva refuza sa participe, pana la urma ce poti sa-i faci...", a mai precizat el.