Presedintele PDL Alba, Mircea Hava, a declarat, joi ca este dispus sa ia in calcul plecarea la un alt partid, daca astfel Alba Iulia ar fi desemnata capitala de regiune."Daca asta ar inclina balanta in ceea ce dorim noi, adica Alba Iulia capitala de regiune, m-as gandi la lucrul asta, l-as pune in discutie", declarat Hava citat de agentia Agerpres. Mircea Hava este la al cincilea mandat deprimar la Alba Iulia si vicepresedinte PDL.

"Daca fac un lucru in sensul asta, sa stiti ca niciodata nu o sa-l fac pentru mine. Eu nu am nevoie de nimic, decat de sanatate si de liniste (...) Eu vreau la cei care pot sa ia o decizie, pentru ca decizia va fi politica. Atata timp cat decizia va fi politica, trebuie sa lucram ca oameni politici', a mentionat liderul PDL.

Hava a precizat nu a avut nicio discutie in acest sens cu liderii vreunui partid aflat la guvernare, dar a mentionat ca a fost contactat de "oameni care au facut ceva pentru Alba Iulia", in speta oameni de afaceri, si care i-au sugerat sa ia in calcul o asemenea varianta.

Declaratia lui Mircea Hava apare in contextul in care, Mihai Stanisoara a plecat in urma cu o zi din PDL si s-a inscris in PNL.