USL doreste ca Romania sa fie in "afara Uniunii Europene, la periferia civilizatiei", a afirmat luni fostul premier Mihai-Razvan Ungureanu, care a cerut demisia actualului prim ministru, Victor Ponta, pentru declaratiile legate de aderarea la spatiul Schengen.

Mihai Razvan UngureanuFoto: Hotnews

"USL ne doreste in afara Europei. USL doreste Romania in afara UE, la periferia civilizatiei, lipsita de sansa economica, sociala, de dezvoltare sau de prosperitate", a spus Ungureanu, intr-o conferinta de presa.

In opinia sa, declaratiile facute de ministrul de Externe, Titus Corlatean, si de premierul Victor Ponta, de tipul "ce ne intereseaza pe noi e Schengen, putem trai si fara Schengen" "au o logica de o toxicitate fara precedent".

"E o atitudine criminala la adresa cetatenilor Romaniei care anuleaza eforturile tuturor cetatenilor Romaniei", de un "cinism revoltator", a acuzat Mihai-Razvan Ungureanu, care a solicitat demisia primului ministru si a ministrului Afacerilor Externe.

Ungureanu a aratat ca Romania a investit "peste un miliarde de euro pentru asigurarea frontierelor" si, in "doi ani, trei ani toata acesta tehnica va deveni mult prea veche" si investitia "din banii contribuabilului roman va deveni inutila".