Traian Basescu se va afla "oricum" intr-o functie de conducere in Partidul Democrat Liberal, daca va decide sa revina in aceasta formatiune dupa 2014, a declarat, la RFI, vicepresedintele democrat-liberal Sulfina Barbu. Ea precizeaza ca acest lucru este prevazut in Statutul PDL.

Sulfina Barbu crede ca experienta politica a lui Traian Basescu va fi utila: "Cred ca domnul presedinte si nimeni nu poate sa conteste lucrul acesta, are o experienta unica, pe care nu o au multi politicieni din Romania sau cred ca nu o au alti politicieni din Romania: doua mandate de presedinte, experienta executiva, experienta politica, cel mai votat om politic de dupa 1990 in Romania. In consecinta, cred ca toata aceasta experienta va fi utila pentru evolutia societatii romanesti in viitor".

"Forma in care o va face nu stiu. Daca domnia sa nu a dezvaluit care sunt planurile si cred ca este putin cam devreme, nu pot sa ma pronunt eu", mai spune vicepresedintele PDL.

  • Traian Basescu, presedinte onorific? "De ce nu?"

Sulfina Barbu precizeaza ca Traian Basescu are un loc rezervat la varful PDL: "Nu va ascund, ca membru al Partidului Democrat Liberal, ma astept sa se intoarca in PDL. Conform Statutului, toti fostii presedinti ai partidului, care sunt membri de partid oricum fac parte din conducerea partidului. Nu aceasta este principala problema. Deci domnia sa, daca s-ar reinscrie in partid, oricum ar fi in conducerea nationala a Partidului Democrat Liberal, pentru ca asa prevede Statutul".

Intrebata daca il vede pe Traian Basescu presedinte onorific al PDL, Sulfina Barbu a raspuns: "De ce nu? Toate lucrurile se vor discuta la timpul lor, dar repet, avem deja o prevedere in Statut ca daca domnia sa va alege sa revina in Partidul Democrat Liberal, oricum va reveni pe o functie de conducere a partidului".

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat joi ca presedintele Traian Basescu este binevenit in partid dupa ce-si incheie mandatul, precizand ca nu se simte amenintat de acesta, in cazul reintoarcerii in partid si ca nu il vede pe actualul sef al statului ca pe un dusman.

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca nu poate fi pensionar dupa ce termina mandatul de la Palatul Cotroceni si ca o sa ramana activ in viata politica, desi nu ii este clar acum sub ce forma.

  • Sulfina Barbu: Cei care dau vina doar pe Blaga pentru rezultatele PDL sunt lasi!

Sulfina Barbu se arata "convinsa" si ca Vasile Blaga va reusi sa intareasca partidul in 2013. Vicepresedintele democrat-liberal spune la RFI ca ii considera "lasi" pe colegii care-l critica doar pe liderul formatiunii pentru esecul PDL din alegeri.

Sulfina Barbu merge pe mana lui Vasile Blaga la Conventia Nationala din 23 martie: "Este foarte adevarat ca domnul presedinte al partidului, Vasile Blaga, si-a asumat conducerea Partidului Democrat Liberal in 2012, mai exact in iunie 2012, cand nu prea voia nimeni sa fie in conducerea partidului. Eram dupa alegerile locale, unde am avut un scor slab, urmau alegerile generale, stiam noi atunci, nici nu stia nimeni ca va urma suspendarea presedintelui, dar procesul acela s-a declansat in trei iulie. In consecinta, cred ca domnul Vasile Blaga daca a tinut partidul unit in 2012 in momentele dificile ale referendumului si ale alegerilor generale, sunt convinsa ca va reusi sa intareasca partidul in 2013, daca va fi ales de catre membrii Partidului Democrat Liberal".

Intrebata daca ea crede ca se vor potoli vocile critice din PDL dupa Congres, Sulfina Barbu a raspuns: "Cu siguranta, se vor potoli, am aceasta convingere ca si membru de partid de prin '97, care a fost participant la mai multe Conventii ale Partidului Democrat Liberal. Cu siguranta, se vor potoli. Dar cei care dau vina doar pe Vasile Blaga pentru rezultatele partidului eu consider ca sunt lasi, pentru ca vina apartine tuturor membrilor de partid, vina este a intregului partid, datorita actiunii politice, deci responsabilitatea o poarta fiecare membru de partid, sigur, unii intr-o masura mai mica, altii intr-o masura mai mare. Dar a spune ca doar Vasile Blaga este vinovat este o lasitate!".

Sulfina Barbu nu crede ca implicarea presedintelui Traian Basescu in campania interna de la PDL in favoarea candidatei Elenei Udrea va conta prea mult: "Nu cred ca are o influenta foarte mare in Partidul Democrat Liberal lucrul acesta. A mai fost un moment similar in anul 2011, cand domnul presedinte l-a sustinut pe domnul Emil Boc, Emil Boc a fost atunci ales. In consecinta, partidul are deja aceasta obisnuinta, ca domnul presedinte sa-si exprime o opinie personala si consideram ca are dreptul sa o faca, pentru ca stim foarte bine ca a fost presedintele PDL".