Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, ca presedintele Traian Basescu este binevenit in PDL dupa ce-si incheie mandatul, precizand ca nu se simte amenintat de acesta, in cazul reintoarcerii in partid, si ca nu il vede pe actualul sef al statului ca pe un dusman, potrivit Mediafax.

Intrebat ce rol ar avea Traian Basescu in partid, Vasile Blaga a spus: "Am vazut declaratiile domlui presedinte, e binevenit in partid, mai departe ce doreste domnia sa".

Intrebat daca s-ar simti amenintat daca Traian Basescu s-ar intoarce in PDL, Blaga a spus: "Cu ce sa ma simt amenintat? Nu sunt in conflict cu nimeni. Nu il vad pe presedinte ca pe un dusman".

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la Viena, la o intalnire cu romani din Austria, ca nu poate fi pensionar dupa ce termina mandatul de la Palatul Cotroceni si ca o sa ramana activ in viata politica, desi nu ii este clar acum sub ce forma.

"Dar recunosc, la un moment dat am spus dupa ce imi termin mandatul, nu ma mai intereseaza, vreau sa fiu un om liber, nu vreau sa mai aud de politica, de nimic. Ei, cred ca a fost cam precum cea cu 'demisionez in cinci minute'. Am avut vreo trei zile in care am stat degeaba si nu imi gaseam locul si ma intrebam intr-adevar ce as face daca nu as mai avea nimic de facut. Deci, cred ca o sa raman activ in viata politica, in viata publica, nu mi-e clar cum, pentru ca am mai multe variante, dar sigur o sa raman. (...) Oricum, am ajuns la concluzia ca nu pot fi pensionar", a spus Basescu.