Prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a afirmat, joi, intr-o conferinta de presa, ca presedintele Traian Basescu este un "presedinte partinitor", care "niciodata nu a fost obiectiv, independent si deasupra intereselor partinice".

Klaus IohannisFoto: Agerpres

"A plecat vreodata din politica? A fost vreodata acel presedinte obiectiv, independent si deasupra intereselor partinice? Niciodata. Tot timpul a fost partinitor. Tot timpul a tinut partea PDL, ba chiar a tinut un fel de guvern marioneta, a jucat rolul opozitiei cand a venit USL la putere. A fost tot timpul in politica si acolo va ramane", a declarat Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Acesta a spus ca nu a fost surprins de recenta declaratie a presedintelui Traian Basescu, care a anuntat ca nu se va retrage din politica.

"Pe mine nu m-a surprins, cred ca pe nimeni nu a surprins. Eu recunosc ca pe mine m-a surprins suprinderea unor comentatori", a spus Iohannis.

Conform acestuia, relatia sa cu presedintele Traian Basescu s-a racit in ultimii ani. Spre deosebire de alte situatii in care presedintele Traian Basescu fie a venit la Sibiu, fie l-a sunat pe Iohannis, cand primarul sibian a fost ales prim-vicepresedinte al PNL, nu l-a mai contactat. Iohannis a spus ca s-a asteptat sa nu fie sunat de Traian Basescu, dupa Congresul PNL.

Spre deosebire de presedintele Basescu, premierul Victor Ponta l-a sunat si l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru intrarea in PNL. Iohannis a marturisit ca premierul Ponta, lider national al PSD, a stiut ca primarul Sibiului va deveni liberal.

"Primul-ministru m-a sunat, dar presedintele, nu. (Premierul n.r.) m-a felicitat, i-am multumit, am discutat politica prin telefon. Da, stia ca urmeaza sa fiu membru PNL. Cred ca a banuit bine (si ca voi fi ales prim-vicepresedinte - n.r.)", a explicat Iohannis.

Prim-vicepresedintele PNL a mai spus ca va propune colegilor sai liberali schimbarea legii in asa fel incat persoanele cu condamnari sa nu mai poata ramane parlamentari.

"Fiti sigur ca voi expune acest punct in cadrul PNL. Aceste chestiuni nu trebuie sa apara. Este vorba de schimbarea legii. Da (voi incerca sa schimb legea n.r.)", a spus Iohannis.

Acesta s-a referit la aceasta chestiune prima data in urma cu doua saptamani, inainte sa intre in PNL, cand l-a criticat pe Gigi Becali, spunand ca nu doreste sa fie reprezentat in Parlament de oameni cu condamnari penale.

"Mie, personal, mi-ar displacea sa fiu reprezentat de o persoana cu o condamnare penala, indiferent ca este cu suspendare sau executare. Dupa parerea mea, persoane cu condamnari nu au ce cauta in Parlament", a explicat atunci Iohannis.

Acesta a adaugat ca in calitate de prim-vicepresedinte nu merge sa ''reformeze'' PNL-ul, ci ''sa intareasca echipa de conducere".