PDL nu trebuie sa astepte un "miracol" pentru a redeveni un partid puternic, spune, la RFI, europarlamentarul Theodor Stolojan. El declara ca trebuie munca si ca treaba nu se face "din vorbe". Stolojan precizeaza ca-l sustine pe Vasile Blaga la Congresul din 23 martie.

Va iesi PDL intarit dupa Congres? Theodor Stolojan e convins ca da: "Categoric, pentru ca este o competitie cum nu vedeti la alte partide la ora actuala, iar cu atat competitia este mai intensa, cu atat legitimitatea celor care sunt alesi va fi mai mare".

Eurodeputatul declara ca-l sustine pe actualul presedinte al PDL, Vasile Blaga, la sefia formatiunii: "Eu mi-am exprimat deja o optiune inainte ca doamna Udrea sa-si anuntat candidatura, inainte ca doamna Monica Macovei sa-si fi anuntat candidatura, din cu totul alte motive decat sunt cele astazi in discutie in Romania. L-am sustinut la vremea respectiva pe Emil Boc in competitia cu Blaga, pentru ca eram convins ca nu schimbarea lui Emil Boc va fi cea care va redresa partidul. Il sustin din aceleasi motive pe domnul Blaga acum, pentru ca e o atitudine, consider eu, corecta a mea fata de cel care si-a asumat responsabilitatea de a candida la conducerea partidului dupa alegerile locale, singurul care a dorit sa-si asume aceasta responsabilitate, stiind ca partidul e pe un trend descendent spre alegerile parlamentare. Un asemenea om merita sa-i acordam o noua sansa".

Cum poate PDL sa redevina un partid puternic?

Theodor Stolojan indeamna PDL sa treaca la munca: "A, treaba-i simpla, nu-i complicata: munca! Trecut din nou la munca de partid de Opozitie. Nu e nici un miracol, nu exista miracole! Ceea ce am rugat eu partidul nostru, membrii partidului este sa nu personalizam atat aceasta competitie, legand soarta PDL de soarta unui singur om, care castiga sau nu castiga. Aici e vorba de intregul partid. Sigur ca partidul trebuie mobilizat, dar lucrurile nu-s complicate, noi am mai facut acest lucru in 2001-2004, cu domnul Nastase prim-ministru, care ne barase aproape accesul la televiziunile publice".

Continuarea pe www.rfi.ro.