Baroneasa Emma Nicholson, fost raportor al Parlamentului European pentru Romania, a fost duminica la penitenciarul Jilava, pentru a-l vizita pe fostul premier Adrian Nastase.

Emma Nicholson si Adrian Nastase in 2004Foto: Agerpres

Emma Nicholson nu a facut declaratii jurnalistilor, precizeaza Mediafax.

Aceasta ducea in mana mai multe carti la plecarea de la penitenciar.

Vizita politicianei britanice a inceput in jurul orei 11.00, a relatat Agerpres, iar potrivit Antena 3, Baroneasa ar fi sosit la Jilava cu una dintre masinile detinute chiar de Adrian Nastase.

Baroneasa Emma Nicholson a fost raportor al Parlamentului European pentru Romania in perioada 2000-2004, cand Adrian Nastase a fost prim-ministru.

UPDATE: Andrei Nastase, fiul cel mare al fostului premier, a declarat jurnalistilor ca vizita Emma Nicholson a avut loc la initiativa acesteia. "A fost alegerea dansei, e o prietena veche a tatalui meu si a dorit sa-l vada", a spus el.

Acesta a mentionat ca cei doi au vorbit despre "situatie" si despre proiecte.

Despre cartile pe care Emma Nicholson le avea in mana la plecarea de la penitenciar, acesta a precizat ca sunt cartile scrise de Adrian Nastase in aceasta perioada, pe care i le-a facut cadou.

Valeriu Zgonea: Vizita Emmei Nicholson la Nastase, absolut normala / Foarte multi colegi au vrut sa-l viziteze pe Nastase de sarbatori, am aprobat

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, duminica, referindu-se la vizita Emmei Nicholson la fostul premier Adrian Nastase, aflat la penitenciarul Jilava, ca aceasta este una normala, avand in vedere relatia de colaborare pe care cei doi au avut-o.

"Vizita este una absolut normala. Doamna Nicholson este un europarlamentar cunoscut. (...) E un gest normal si trebuie sa-l vedem ca un gest absolut normal intr-o Romanie normala", a spus Zgonea, citat de Mediafax.

El a aratat ca Emma Nicholson a avut o relatie extraordinara cu Nastase, cei doi colaborand in cadrul unor proiecte de rezonanta pentru UE si Romania.

"Prieteniile se pastreaza. Noi de foarte multe ori consideram ca prieteniile se castiga. E un semnal ca peste bataliile politice, peste discursurile mai putin constructive, prieteniile raman, se pastreza. Oameni politici europeni au inteles acest lucru", a spus Zgonea.

Valeriu Zgonea a mai declarat ca "foarte multi colegi" si-au manifestat dorinta de a-l vizita pe Adrian Nastase la penitenciar de sarbatori, el aratand ca a aprobat aceste vizite, considerand ca a facut un gest de bun crestin.

"Foarte multi dintre colegii nostri, de sarbatori, au vrut sa-l viziteze la Adrian Nastase si eu sunt obligat, conform legii, sa dau aceasta aprobare si am considerat a fi un gest de bun crestin", a spus Zgonea.

El a aratat ca presedintele Camerei si presedintele Senatului pot da aprobari pentru vizitarea penitenciarelor.

Zgonea a spus ca nu a fost sa-l viziteze pe Nastase intrucat nu a avut timpul necesar, dar i-a trimis niste carti.

"Eu nu am fost, nu am avut timp, dar am transmis salutarile mele si i-am trimis domnului presedinte Adrian Nastase si cateva carti pe care le-a apreciat si am primit inapoi cateva carti cu dedicatie din partea sa", a spus Zgonea.

El a mai spus ca Nastase este un membru fondator al PSD care trece printr-o perioada dificila si de care nu se dezice.

"Eu nu ma dezic niciodata de prietenii si colegii mei care mi-au fost aproape si la bine si la rau in PSD", a spus Zgonea.