Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat ca presedintele Traian Basescu i-a scris, sambata, lui si premierului Victor Ponta ca se fac vinovati de neintrarea Romaniei in spatiul Schengen daca nu vor trimite mai repede numirile procurorului general si sefului DNA.

"Astazi, presedintele tarii, domnul Basescu, ii scrie lui Victor Ponta, primului-ministru, imi scrie mie ca presedinte al Senatului, punandu-ne in vedere ca daca nu punem mai repede procurorii, procurorul general si seful DNA, cei doi procurori, o sa fim vinovati de neintrarea in Schengen, ignorand complet faptul ca nu numai eu ca presedinte al Senatului, dar chiar si primul-ministru nu avem niciun fel de atributie in aceasta privinta. Mecanismul este foarte bine cunoscut: ministrul Justitiei propune, CSM-ul avizeaza", a declarat presedintele PNL, la postul Antena 3, potrivit Agerpres.

El a tinut sa sublinieze ca gestul lui Traian Basescu vine in contextul in care recent premierul Victor Ponta s-a intalnit la Paris cu presedintele francez, iar el l-a primit la Bucuresti pe presedintele Senatului olandez.

"Noi am incercat, in toata aceasta perioada, sa punem capat amestecului politicienilor in sistemul judiciar, numai ca ne-am pomenit cu altceva, la fel de grav. Cu faptul ca anumite institutii, anumiti oameni din varful lor au inceput sa faca ei politica", a mai spus liderul liberal.