Vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu spune, intr-un interviu la RFI, ca in opinia sa, Congresul de vineri si sambata va fi "linistit, cu patru-cinci contestatari, care dau o pata de culoare". El declara ca "nu se va intampla nimic" cu cei care contesta conducerea partidului. Rusanu ii raspunde lui Tariceanu: "Situatia din PNL a fost intotdeauna absurda si nefireasca".

Dan Radu Rusanu minimalizeaza tensiunile dinaintea Congresului, cand tabara Chiliman-Tariceanu-Orban a atacat dur actuala conducere a PNL. "Este un Congres care va intari conducerea unui partid foarte mare (...). Sunt colegi, de data aceasta intr-un numar foarte mic, in comparatie cu celelalte congrese de pana acum, care nu sunt in totalitate de acord cu noul Statut sau cu noile propuneri pentru conducerea partidului. Subliniez, fata de celelalte congrese si eu am participat absolut la toate, de data aceasta putem spune ca este un Congres linistit, ca sa nu spun chiar plictisitor", spune deputatul.

Vicepresedintele liberal crede ca "in politica au loc intotdeauna si exagerari. Sa nu uitam ca acest Statut este de fapt forma care a fost facuta in 2009 de unii dintre cei care astazi il contesta, ma refer aici la Ludovic Orban si cu Andrei Chiliman, care la vremea respectiva considerau ca Statutul este foarte liberal, foarte democrat. Acum probabil ca au alta parere, depinde de ce parte a baricadei esti (...). Putem spune ca este un Congres linistit, cu patru-cinci contestatari, care dau o pata de culoare".

Ce vor pati contestatarii?

Dan Radu Rusanu da de inteles ca nici unul dintre contestatarii actualei conduceri a PNL nu va fi dat afara din partid: "Asa cum vedeti, in ciuda celor care pe anumite posturi de televiziune sau anumite ziare spuneau ca au fost exclusi din partid, ca s-a intamplat o nenorocire cu ei, ca tirania din PNL ii exclude pe bietii oameni din partid, inchizandu-le gura in mod dictatorial, vedeti ca dansii au ramas mai departe, sunt colegii nostri, participa la Congres absolut toti, nici unul nu a fost exclus de la lucrarile Congresului si in continuare au un punct de vedere divergent decat cel al celorlalti membri ai partidului, este in regula, nu se va intampla nimic cu ei in continuare, in limita bunului simt, noi speram ca aceste contestari sa inceteze odata cu votul in Congres, cand eu sunt convins ca o mare majoritate isi va impune punctul de vedere. In orice democratie, minoritatea, iar aici este o minoritate foarte minora, se supune majoritatii".

Continuarea pe www.rfi.ro.