Fostul presedinte al PDL Emil Boc afirma ca descrierea candidatului PDL la prezidentiale facuta de presedintele Traian Basescu este "suficient de generica incat sa se poata incadra aproape oricine in aceasta definitie", spunand ca el raspunde la o exigenta, adica este barbat, relateaza Mediafax.

Intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza descrierea facuta de presedintele Traian Basescu candidatului PDL la prezidentiale, Emil Boc a declarat: "Descrierea este suficient de generica incat sa se poata incadra aproape oricine in aceasta definitie asa ca, pentru detalii, va indrept spre Palatul Cotroceni pentru detalii suplimentare".

Intrebat daca descrierea i se potriveste, fostul lider al PDL spus ca raspunde la "o exigenta".

"Barbat sunt. Raspund la o exigenta, la prima componenta raspund", a afirmat Boc.

El a reiterat faptul ca nu va candida pentru functia de presedinte al PDL si nici la o alta functie, urmand sa fie "un sustinator al PDL", pentru ca il intereseaza soarta acestui partid.

Intrebat daca ar putea candida la prezidentiale din partea PDL, Boc a raspuns ca Primaria Cluj-Napoca este optiunea sa "fundamentala".

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca PDL are un prezidentiabil acum in interiorul sau, care este barbat, precizand insa ca actuala conducere a formatiunii are o problema "de a vedea ziua de maine", adica legata de varsta.

"PDL are prezidentiabil in momentul de fata. Oameni care sa se bata de la egal, la egal. Cu notorietate, cu tot ce trebuie", a spus Basescu.

El nu a dorit sa dea nume, dar a precizat ca se refera la un barbat tanar.