Premierul Victor Ponta a afirmat marti ca Elena Udrea este "Traian Basescu in varianta feminina", cand a fost intrebat de ziaristi cum comenteaza anuntul privind candidatura fostului ministru al Dezvoltarii la presedintia PDL.

Liderul PSD le-a urat succes celor doi candidati la sefia democrat-liberalilor, Elena Udrea si Vasile Blaga, dar a precizat ca "dl Blaga nu mai exista".

"Doamna Udrea e Traian Basescu in varianta feminina", a adaugat Ponta.

El a reafirmat ca, in opinia sa, "singura opozitie" din Parlament este formata din PP-DD si UDMR.

"Cei 40 de ani in desert pentru PDL sunt bine meritati. Nu stiu daca o vad pe dna Udrea pe post de Moise ... pe dl Blaga nu-l vad pe nicio pozitie", a adaugat primul ministru.

Victor Ponta a precizat ca o varianta foarte buna pentru Romania si pentru USL ar fi revenirea lui Traian Basescu la conducerea PDL: "Daca la conducerea PDL se intoarce si dl Basescu cred ca e foarte bine, pentru noi, USL, pentru Romania e foarte bine pentru ca vor sta foarte mult in opozitie".

La inceputul declaratiilor, seful executivului a apostrofat-o pe o ziarista de la TVR pentru faptul ca a intarziat: "Sunt preocupat, e din bani publici", a comentat acesta.