Presedintele filialei municipale Iasi a PDL, Marius Spinu, a fost schimbat din functie, sambata, de catre conducerea organizatiei judetene, pe motiv ca ar fi avut o activitate slaba, Spinu sustinand ca destituirea sa si a intregului Birou Permanent Local al PDL arata "victoria USL in PDL Iasi", transmite Mediafax.

In locul lui Spinu a fost desemnat deputatul PDL Petru Movila.

Totodata, a fost destituit intregul Birou Permanent Local al PDL Iasi, compus din aproximativ 25 de membri.

"Domnul Spinu nu a avut activitate deloc la municipiu. In plus, filiala a avut rezultate slabe si la alegerile locale si la cele parlamentare. Fata de scrutinul anterior, PDL a pierdut sapte consilieri locali si are cu patru parlamentari mai putin", a afirmat Gabriel Surdu, liderul filialei judetene Iasi a PDL.

In replica, Marius Spinu a spus ca nu a participat la sedinta BPJ al PDL Iasi intrucat nu a fost invitat, el calificand schimbarea sa din functie drept o decizie jalnica.

"Este o decizie jalnica. Seful filialei judetene n-a avut curajul sa ma infrunte direct, de asta nici nu am fost convocat. Tovarasul Surdu a demonstrat ca in cei 16 ani petrecuti in PSD a invatat multe lucruri. Este o noua victorie a USL in PDL Iasi", a declarat Marius Spinu.

El a mai spus ca nu a decis inca daca va contesta la centru decizia destituirii sale din functie.

"Ma gandesc daca merita sa contest. Oricum, din cate observ, partidul este sortit sa nu aiba viata lunga", a precizat Marius Spinu.

El a adaugat ca la alegerile parlamentare in municipiul Iasi PDL a obtinut rezultate mai bune decat la alegerile locale, in timp ce in restul judetului rezultatele la parlamentare au fost mai slabe decat cele de la scrutinul pentru primarii.

Senatorul PDL de Iasi Dumitru Oprea a spus ca nu a vrut sa participe la sedinta BPJ de sambata, motivand ca mandatul actualei conduceri interimare a organizatiei judetene s-a incheiat in 9 decembrie.

"Ceea ce s-a intamplat cu colegul nostru Spinu este una dintre marile faradelegi care s-au intamplat in filiala. Nu cred ca Biroul Permanent National poate trece usor peste aceasta decizie", a afirmat senatorul Dumitru Oprea.

Marius Spinu a fost ales in urma cu doi ani la conducerea filialei municipale Iasi a PDL. El a fost deputat in perioada 2008-2012, iar la scrutinul de anul trecut a candidat fara succes pentru un nou mandat de deputat.