Liderul PNL Cluj-Napoca, Horea Uioreanu, presedinte al Consiliului Judetean Cluj, a demisionat, vineri, din functiile detinute in partid, trimitand o scrisoare conducerii centrale a PNL in care isi exprima nemultumirea legata de modul in care filiala clujeana este tratata de liderii centrali, relateaza Mediafax.

Horea Uioreanu (foto arhiva)Foto: Agerpres

In scrisoarea transmisa liderilor centrali ai PNL, Uioreanu expune zece motive care l-au determinat sa demisioneze, intre care nerespectarea Statutului partidului in convocarea unor sedinte ale filialei Cluj a PNL si modul in care organizatia clujeana este tratata de conducerea centrala.

Surse din interiroul PNL au declarat pentru Hotnews.ro ca motivul real al demisiei lui Uioreanu are la baza conflictul cu senatorul PNL de Cluj si presedintele organizatie judetene a PNL, Marius Nicoara. "Uioreanu doreste sefia organizatiei judetene si a incercat prin tot felul de tertipuri sa o obtina. In calitate de lider al organizatiei judetene , Uioreanu ar avea dreptul sa participe si la sedintele conducerii centrale a PNL si chiar sa aiba un cuvant de spus", au explicat sursele citate.

De altfel, conflictul dintre Nicoara si Uioreanu a escaladat in toamana anului trecut cand presedintele CJ Cluj a reusit sa-si impuna toti protejatii pe lista eligibila a USL la alegerile parlamentare, printre acestea numarandu-se si sotia acestuia, Elena Uioreanu. Uioreanu a incercat sa-i schimbe colegiul lui Marius Nicoara insa fara niciun rezultat, Nicoara fiind protejat de preseidntele PNL, Crin Antonescu.

In 14 decembrie 2012, Horea Uioreanu a fost ales presedinte interimar al PNL Cluj-Napoca, fiind desemnat sa se ocupe de organizarea alegerilor la filiala municipala, care vor avea loc in luna martie. El a mai detinut functia de presedinte al PNL Cluj-Napoca si in perioada 2000-2005.

Horea Uioreanu este si vicepresedinte al organizatiei judetene Cluj a PNL.

Uioreanu este membru PNL din 1990, iar in perioada 2004 - 2012 a fost deputat de Cluj.