17:10 UPDATE "Raman in PNL, m-am gandit. Raman pur si simplu in PNL si gata", a afirmat Gigi Becali, intr-o interventie telefonica la Romania TV, la cateva ore dupa discutia cu Crin Antonescu.

Gigi BecaliFoto: AGERPRES

"Eu sunt PNL acum, nu trebuie sa comunic ceva ce sunt", a raspuns acesta, intrebat de moderatoarea emisiunii daca l-a anuntat pe Crin Antonescu despre aceasta decizie.

In jurul pranzului, Gigi Becali afirmase ca va decide intr-o saptamana daca va ramane sau nu membru al Partidului National Liberal, dupa ce a discutat joi cu liderul liberalilor, Crin Antonescu, care l-a informat ca nu va primi un post de conducere in urmatorii doi ani.

Cei doi au sustinut o conferinta de presa dupa discutia care a avut loc la Palatul Parlamentului.

"Din acest moment, asa cum am discutat, are optiunea, alegerea de a lua o decizie fie in sensul ramanerii pe durata lunga in PNL ca deputat, fie in sensul reactivarii ca presedinte al PNG. E decizia domniei sale, ii multumesc pentru colaborare", a spus Crin Antonescu, care a precizat ca Gigi Becali a fost "un candidat onest" si nu a "generat niciun fel de problema, s-a comportat exact ca noi toti".

"Am nevoie de timp o saptamana ca sa iau o hotarare in functie de alte discutii cu alte persoane cu care ma sfatuiesc din punct de vedere politic. Poate cu dl Quintus o sa ma sfatuiesc", a explicat Gigi Becali, iar Crin Antonescu a comentat: "E bun".

Finantatorul Stelei a recunoscut ca propunerea lui Crin Antonescu l-a "luat prin surprindere". "I-am spus nu am niciun fel de problema. L-am intrebat, dati-mi un sfat, si nu mi-a dat. Nu, Gigi, nu pot sa-ti dau un sfat pentru ca ai interpreta. Eu asta voiam, o interpretare, dar nu a vrut sa-mi dea", a comentat Becali, care a precizat ca a fost informat de Crin Antonescu ca nu va putea avea "functii in PNL la ora asta, cel putin doi ani de zile". Liderul PNL a confirmat spusele acestuia.

"Sa vedem, sa ma consult, peste o saptamana, cand am sa dau un raspuns, va voi spune mai multe lucruri care le am in cap. Nici domniei sale nu i-am spus tot ce am in cap", a continuat Gigi Becali, dupa care a strecurat o amenintare voalata: "Daca vreodata m-as retrage din PNL singurul meu regret ar fi ca nu as putea sa-l mai sustin cu atata tarie la presedintia Romaniei. Ar trebui sa sustin probabil candidatul PNG sau al unei alte aliante politice de dreapta", a explicat el, dupa care l-a intrebat pe Crin Antonescu: "Sunt politician dl presedinte, am vorbit bine?". Raspunsul lui Crin Antonescu: "Din ce in ce mai bine".

Presedintele PNL a precizat ca nu i-a fost solicitata nicio functie in partid de catre Gigi Becali, care poate face orice alegere "fara ca noi sa ne suparam", in conditiile in care acesta "evident nu mai are nicio obligatie fata de PNL".

Gigi Becali a mai spus ca hotararea pe care o va lua "va fi si in functie de anumiti membri marcanti PNL", explicand: "Vreau sa iau in calcul cat de bine sunt primit si acceptat in casa de catre anumiti membri marcanti ai PNL".

"Eu nu pot lasa PNG asa, undeva in aer. Probabil ca o sa vin si eu cu niste conditii minime in ce priveste PNG, atunci am sa iau hotararea clara", a mai spus acesta, mentionand ca decizia sa ar putea fi anuntata si dupa congresul PNL care are loc peste doua saptamani.