Parlamentarii PDL au parasit, miercuri, sedinta plenului reunit al Parlamentului in care se dezbate bugetul de stat, acuzand faptul ca amendamentele opozitiei au disparut din raportul comisiilor de buget-finante, scrie Mediafax.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat pe hol ca protestul democrat-liberalilor a fost determinat de faptul ca Dan-Radu Rusanu, presedintele Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor, "cu de la sine putere", a scos de pe lista de dezbatere amendamentele care aveau ca principala tinta alocarea de fonduri pentru bugetul SGG.

Blaga a spus ca, daca aceste amendamente nu vor fi reintroduse in dezbatere, PDL nu revine in sala nici macar la votul final.

"Dar o sa vedeti ca le va reintroduce", le-a mai spus Blaga jurnalistilor.

Anterior, in plen, parlamentarii PDL Gheorghe Ialomitianu, Cezar Preda si Gheorghe Tinel au acuzat puterea ca vrea sa elimine dreptul opozitiei de a sustine amendamentele la buget.

Gherghe Tinel a spus ca este o situatie "extrem de neplacuta" ca mai multe amendamente depuse la comisiile de buget au "disparut" din raport, iar opozitia nu mai are ce sa dezbata.

Presedintele Comisiei de buget din Camera Deputatilor, Dan Radu Rusanu, a spus ca amendamentele care nu au fost sustinute in comisiile de buget nu au mai fost trecute in raport pentru a fi suspuse dezbaterii plenului.

Gheorghe Ialomitianu si Cezar Preda au aratat ca acest lucru este "un abuz" din partea lui Rusanu, iar presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, i-a taiat microfonul lui Cezar Preda, spunandu-i ca acesta are o problema cu Rusanu si nu este vorba de procedura.

Liderul deputatilor PDL, Mihai Stanisoara, a cerut o pauza de consultari, iar dupa pauza Zgonea a anuntat ca staff-ul tehnic va pune la dispozitia plenului toate amendamentele, iar, in acest timp, dezbaterea poate continua.

Stanisoara a protestat ca sedinta de plen nu este intrerupta pentru ca staff-ul sa poata face acest lucru si a anuntat ca parlamentarii PDL parasesc sala de sedinte.

"Este dreptul dumneavoastra politic, nu ma pot supara", a replicat Zgonea.

Senatorii si deputatii s-au intrunit, miercuri dimineata, in plen, pentru a continua dezbaterile incepute marti la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013.