Traian Basescu intoarce la Parlament legea privind statutul parlamentarilor

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 4 februarie 2013, 16:14 Actualitate | Politic


Presedintele Traian Basescu a trimis luni Parlamentului o cerere de reexaminare a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 96/2006 privind statutul deputatilor si al senatorilor, informeaza Administratia Prezidentiala. In motivarea cererii, seful statului atrage atentia ca printre cazurile de incetare a mandatului de parlamentar, cauzata de incompatibilitate, nu este inclusa situatia prin care se constata incompatibilitatea printr-un raport al Agentiei Nationale de Integritate ce nu a fost contestat in instanta. Astfel, presedintele apreciaza ca unele prevederi ale legii trimise spre promulgare, precum si unele formulari ambigue din textul acesteia, lipseste de continut activitatea ANI si, totodata, vin in contradictie cu recomandarile cuprinse in ultimul raport al Comisiei Europene.


Vă prezentam textul integral al cererii:
____________________

Domnului
George - Crin Laurenţiu Antonescu
Preşedintele Senatului

Domnului
Valeriu Ştefan Zgonea
Preşedintele Camerei Deputaţilor

În temeiul Articolului 77 alineatul (2) din Constituţia României, republicată, formulez următoarea

CERERE DE REEXAMINARE
asupra
Legii pentru modificarea şi completarea
Legii nr. 96/2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor


Motivele cererii sunt următoarele:

1. Legea trimisă spre promulgare are ca obiect de reglementare completarea şi modificarea statutului deputaţilor şi al senatorilor, în special în ceea ce priveşte incompatibilităţile, conflictele de interese şi imunitatea parlamentarilor.
La Articolul I, pct. 9, noua lege prevede o serie de incompatibilităţi, dintre care unele sunt preluate din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, precizând totodată că „Alte incompatibilităţi cu calitatea de deputat sau de senator se pot stabili numai prin lege organică”. La Articolul IV din noul act normativ se prevede că „La data intrării în vigoare a prezentei legi, orice dispoziţii contrare se abrogă”. Având în vedere că acest domeniu este unul esenţial pentru stabilirea integrităţii demnitarilor şi că textele din noua lege sunt echivoce cu privire la aplicarea incompatibilităţilor stabilite prin alte acte normative, considerăm necesar clarificarea de către legiuitor a acestor dispoziţii şi stipularea lor în lege cu claritate şi cu evitarea paralelismelor legislative, astfel cum impun normele de tehnică legislativă prevăzute de Legea nr. 24/2000 şi cum se reţine în jurisprudenţa Curţii Constituţionale.

Totodată, apreciem că nu au fost respectate normele de tehnică legislativă prevăzute la Articolul 64 şi Articolul 65 din Legea nr. 24/2000, cu modificările şi completările ulterioare, ce impun determinarea expresă a dispoziţiilor normative vizate de abrogare, ceea ce poate determina apariţia unor situaţii de incoerenţă şi instabilitate legislativă.

2. Printre cazurile de încetare a mandatului de deputat sau de senator datorată incompatibilităţii, prevăzute la Articolul I, pct. 3 din noua lege, nu este inclusă situaţia prin care se constată incompatibilitatea printr-un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate, necontestat la instanţele judecătoreşti. Practic, datorită textului de lege ambiguu, se poate ajunge la situaţia în care un parlamentar aflat în stare de incompatibilitate constatată de Agenţia Naţională de Integritate, refuză să notifice Biroul permanent al Camerei din care face parte cu privire la starea sa de incompatibilitate şi îşi continuă exercitarea mandatului. De aceea, considerăm că o asemenea opţiune a legiuitorului lipseşte de conţinut activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte procedura declarării incompatibilităţii, reglementată la Articolul I, pct. 11 din noua lege, prevede derularea unor verificări în paralel celor ale Agenţiei Naţionale de Integritate întrucât starea de incompatibilitate se constată printr-o hotărâre a plenului Camerei din care face parte deputatul sau senatorul în cauză, în urma întocmirii unui raport de către comisia ce are în competenţă analizarea situaţiilor de incompatibilitate.

Considerăm că toate aceste aspecte vin în contradicţie cu recomandările cuprinse în Raportul Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de cooperare şi de verificare, din 30 ianuarie 2013.

În virtutea importanţei statutului de parlamentar, apreciem că deputaţii şi senatorii au obligaţia să demonstreze că îndeplinesc standarde ridicate de integritate, iar recomandările Comisiei potrivit cărora „credibilitatea Parlamentului ar avea de câştigat de pe urma unor proceduri mai clare de gestionare a dosarelor în care parlamentarii fac obiectul unor hotărâri în materie de integritate sau al unor acuzaţii de corupţie” şi că este „important să se clarifice faptul că Agenţia Naţională de Integritate rămâne singura autoritate însărcinată cu verificarea potenţialelor incompatibilităţi ale funcţionarilor aleşi şi numiţi”, trebuie implementate.

3. În ceea ce priveşte conflictul de interese, legea aflată la promulgare prevede la Articolul I, pct. 14, că se sancţionează disciplinar deputatul sau senatorul aflat în conflict de interese, constatat prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Practic, se va ajunge din nou la situaţia mai sus arătată, în care va fi lipsit de efecte raportul Agenţiei Naţionale de Integritate care nu este confirmat de o hotărâre judecătorească întrucât nu a fost contestat. Considerăm că se impune clarificarea acestei situaţii astfel încât să fie eliminate articolele echivoce şi să se creeze un cadru juridic corelat cu celelalte acte normative în materie şi adecvat asigurării integrităţii în sectorul public.

4. De asemenea, considerăm oportună consultarea societăţii civile, precum şi a instituţiilor competente în domeniu, în privinţa soluţiilor legislative înaintate prin această propunere legislativă, în vederea asigurării transparenţei şi a unui cadru legal stabil.

Faţă de cele afirmate, am aprecia înţelegerea manifestată de legiuitor pentru adoptarea legii ţinând cont de aspectele pe care le-am semnalat în prezenta cerere de reexaminare.

Având în vedere competenţa legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicităm reexaminarea Legii trimise spre promulgare, urmând ca Parlamentul să decidă asupra acesteia.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.5984 vizualizari

 • +63 (63 voturi)    
  foarte bine (Luni, 4 februarie 2013, 16:17)

  dj [utilizator]

  asa si trebuie!
  • +45 (45 voturi)    
   inca mai avem noroc...... (Luni, 4 februarie 2013, 17:05)

   translativus [utilizator] i-a raspuns lui dj

   ......cu actualul presedinte caci daca ramaneam doar la mana parlamentarilor, acum am fi fost sclavi cu acte in regula.
   Sa vedem daca odata cu noile modificari ale Constitutiei, nu ne va parasi si acest ultim noroc caci la cat de "derutata" este o anumita parte a electoratului, nu ar fi imposibil sa ne "automutilam" in materie de drepturi cetatenesti.
   • +14 (14 voturi)    
    La's ca vine el cacarau si ... (Luni, 4 februarie 2013, 19:31)

    Ion B [utilizator] i-a raspuns lui translativus

    semneaza ca primaru!
    Atunci sa te tii trai Niniaca pe banii Babachii (prostimii).
 • +45 (45 voturi)    
  good job (Luni, 4 februarie 2013, 16:18)

  dandra [utilizator]

  "chip up da gud uork, Traianel":)
  • -3 (3 voturi)    
   perfect! doar base sa ramana de neatins! (Marţi, 5 februarie 2013, 10:08)

   Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui dandra

   Restul politicienilor.....pe restul sa-i poata "salta" oricand DNA-ul sau procuratura, sau sa-i poata arunca din politica ANI , doar asa, ca nu-s cuminti si nu fac ce li se impune.....
   Dosarele (scoase sau tinute) sunt arma nr.1 in politica basista.
   De ce credeti ca este asa bataie pe sefia DNA, ANI, CSM,pe componenta CNA, CCR??????
   Astea erau (si inca mai sunt majoritatea) controlate de base, prin oamenii lui pusi acolo (simt ca multi sunt si ofiteri acoperiti in serviciile secrete, ca prea sunt aroganti, tupeisti siguri pe ei).....
   Daca si-ar fi dat Base demisia din functiile sale cand i s-a facut cercetare penala...sau doar dosar...ce exemplu bun dadea...
   dar asa....mai are tupeul sa faca morala?
   (am zis DEMISIE...nu-mi veniti cu renuntarea la imunitate, cand avea totul "aranjat", ca nu-i tot aia)
 • +46 (46 voturi)    
  inceput promitator de an (Luni, 4 februarie 2013, 16:27)

  un domn [utilizator]

  basescu 1...uslamistii ZERO
  • +25 (25 voturi)    
   ********* (Luni, 4 februarie 2013, 17:55)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   USL a luat plasa de data asta.
   Zgonea s-a dus acum o saptamana cu proiectul la Basescu, crezand ca acesta se va amesteca in treburile Parlamentului si apoi va semna tot ce i se pune sub nas.
   Insa, Basescu s-a prins imediat de capcana si a declarat public ca nu e treaba Presedintelui sa se amestece in proiectele Parlamentarilor. Nici macar Constitutia nu-i permite acest lucru.
   El, Presedintele, are doar dreptul (si obligatia) tot conform Constitutiei, sa-si puna semnatura (sau sa respinga) doar un proiect gata votat de Parlament.
   Daca Parlamentul nu va tine cont de solicitarile presedintelui, are tot dreptul sa retrimita legea nemodificata pe masa presedintelui iar acesta, este obligat de Constitutie sa-l semneze la a 2-a trimitere, indiferent sub ce forma.
   Dar in acest caz, USL nu-l mai poate implica pe Presedinte in marsaviile lor cu imunitatea., pt ca Basescu semneaza obligat de Constitutie nicidecum pt ca ar fi fost de acord cu legea respectiva.
   Asa ca, USL ramane singura responsabila de aceasta lege.
 • +38 (38 voturi)    
  deh, era de asteptat... (Luni, 4 februarie 2013, 16:29)

  ..13 [utilizator]

  Bine ca PM plagiator a primit si instructiuni la pachet direct de la Bruxelles.

  Nimic nu mai face Basescu pana nu are o unda de la Bruxelles. Se mai arde Ponta2...
 • +39 (39 voturi)    
  mda... (Luni, 4 februarie 2013, 16:33)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  ca o sa planga postacii USL pe aici in urmatoarele minute...
  • -14 (14 voturi)    
   Eu, ca parlamentar, (Luni, 4 februarie 2013, 18:53)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   pentru a modifica, schimba legea trebuie sa fiu deasupra ei. Nu poti modifica un sistem, fie el si legislativ, atata timp cat faci parte din el si te supui regulilor lui.
   • +11 (11 voturi)    
    pentru a modifica o lege..... (Marţi, 5 februarie 2013, 7:19)

    translativus [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    ......trebuie sa fiti deasupra ei ?????
    Domnule, daca sunteti parlamentar va trebui sa demisionati urgent. Astfel de aberatii nu pot exista decat in mintile tulburate ale dictatorilor sau a celor cu deficiente de intelegere grave.
    Am auzit multe prostii in viata mea dar asa ceva este de top.
    • -1 (3 voturi)    
     Da, trebuie sa fiu deasupra! (Marţi, 5 februarie 2013, 11:13)

     Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui translativus

     Un capitalist nu poatre schimba sistemul capitalist asa cum nici un comunist nu poate schimba sistemul comunist. Democratul nu poate schimba democratie asa cum nici dictatorul nu poate schimba dictatura.

     Pentru a schimba un sistem e obligatoriu sa-i incalci regulile, altfel te invarti mereu in interiorul aceluiasi sistem.
     • +4 (4 voturi)    
      domnule...... (Marţi, 5 februarie 2013, 12:09)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

      .....sunteti gresit informat si faceti confuzii uriase.
      Legiuitorul are menirea de a elabora sau modifica legile, cu respectarea obligatorie a prevederilor din Constitutie iar aceasta se face CONFORM CONSTITUTIEI SI NU DEASUPRA EI !!!
      In ceea ce priveste schimbarea sistemului, va recomand sa priviti la CHINA, in care comunistii au realizat falimentul sistemului politic comunist si L-AU SCHIMBAT IN CAPITALISM cu rezultate ultrabenefice pentru cetatenii chinei.
      Daca noii conducatori ai chinei vor fi la fel de reformatori si hotarati sa isi duca tara spre progres tehnologic si material, sunt convins ca nu vor adopta modelul politic ultra-pagubos parlamentar ci vor concepe un altul mai suplu si mai eficient, poate chiar administrarea statului prin contract.
      Atunci chiar ca vor fi de neoprit si vor ajunge sa domine planeta, din punct de vedere economic.
      • -2 (2 voturi)    
       Liderii chinezi (Marţi, 5 februarie 2013, 12:47)

       Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui translativus

       reusesc sa conduca asa de eficient China tocmai fiindca nu se supun regulilor statului pe care il conduc.

       Liderii care se supun regulilor sistemului pe care-l conduc nu fac nicio branza, fie ca-s comunisti fie ca-s capitalisti.
     • +2 (2 voturi)    
      Aberezi! (Marţi, 5 februarie 2013, 12:59)

      ticbis [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

      Dictatura, comunismul sau capitalismul reprezinta sisteme social-economice care-si trag seva din natura legilor care le guverneaza, mai mult sau mai putin democratice. Cuvantul democratie are originea in Grecia antica si reprezinta un set de reguli prin care poporul este suveran pe propriul destin si care defineste egalitatea persoanelor in fata legii, indiferent de categoria sociala din care acestia fac parte.

      - Dictatura reprezinta notiunea antagonista democratiei, majoritatea nu mai beneficiaza de drepturile civice elementare;
      - Comunismul reprezinta un model economic care are la baza proprietatea de stat asupra tuturor avutiilor unei tari, oamenii muncesc pentru avutia comuna, este exclusa proprietatea individuala sau initiativa privata;
      - Capitalismul este tot un model economic care se bazeaza pe proprietatea individuala privata asupra mecanismelor economice si comerciale, pe acumularea individuala;
      - Atat comunismul cat si capitalismul pot evolua spre democratie sau dictatura, in functie de legile si politica conducatorilor;
      Spre exemplu, comunismul anilor '60 in URSS avea multe nuante democratice, dar a evoluat constant spre dictatura in anii '90.
      La fel, Germania lui Hitler era o tara capitalista, asta nu inseamna ca n-a ajuns o dictatura sangeroasa. Dictatura lui Franco, Mussolini, Carol al II-lea sau Antonescu s-au desfasurat in societati pur capitaliste.

      Istoria ne arata ca, spre deosebire de comunism, societatile capitaliste pot evolua ca societati democratice, asa cum arata acum Germania, Anglia, Franta, Italia, Spania, Olanda, Norvegia, etc.
      In schimb, societatile comuniste nu au ajuns niciodata sa functioneze ca si societati democratice, vezi Correa de Nord, Cuba, fosta URSS, RSR, etc.
      Tari capitaliste care au ramas capitaliste si dupa ce au scapat de dictaturi sunt cateva zeci, dar tari comuniste care au ramas comuniste renuntand la dictatura nu exista nici una! Nici macar China de astazi!

      Bai, pune mana pe carte!
   • +2 (2 voturi)    
    Ne-am ars! (Marţi, 5 februarie 2013, 10:09)

    Dianora [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    Asa gandesc "alesii"? Daca s-a nemerit sa-i voteze si pe ei cineva gata sunt deasupra legii? Pe cand infailibili si divini?
    • -4 (4 voturi)    
     Apropo de divinitate. (Marţi, 5 februarie 2013, 11:22)

     Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Dianora

     Dumnezeu ne porunceste sa nu omoram dar isi incalca, cu fiecare dintre noi, propria porunca. De ce? Ca sa imbunatateasca sistemul, nu?
     • +3 (3 voturi)    
      "Dumnezeu.....isi incalca..... (Marţi, 5 februarie 2013, 13:51)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

      ....cu fiecare dintre noi, propria'i porunca ?????
      Domnule, sunteti complect in afara de subiect ! Vad ca stiti sa scrieti, asta inseamna ca stiti sa si cititi, va rog sa cititi si apoi sa va exprimati opinia asupra celor citite caci va faceti pacate hulind din cauza ignorantei.
      "Nu il chema pe Dumnezeu la judecata caci va veni si atunci ce te vei face !". Un mic citat din Biblie, care sper sa va puna pe ganduri.
     • +1 (1 vot)    
      Te rog eu, (Marţi, 5 februarie 2013, 14:43)

      ticbis [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

      Citeste postul meu de mai sus si abtine-te de la comentarii.
      Eu inteleg ca pe net orice analfabet poate sa posteze orice aberatii, dar cred ca totul are o limita!

      Nu te pricep, daca nu te tine intelectul, de ce tii cu tot dinadinsul sa te faci de ras si sa-ti dea toata lumea cu palma peste ceafa? Doar pentru ca te ascunzi in anonimatul internetului? Sau poate ca esti masochist si ai placeri murdare?

      Chiar nu-ti pasa deloc de ceea ce vezi atunci cand te uiti in oglinda? Chiar asa de putin respect ai fata de propria ta persoana?
      • -1 (1 vot)    
       Nu dau doi bani (Marţi, 5 februarie 2013, 15:49)

       Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

       pe imaginea mea din oglinda pentru ca stiu ca-i intoarsa pe dos fata de realitate.

       Uite! Eu ma consider un om citit cand ma uit in oglinda iar tu ma vezi asa cum sunt in realitate, un analfabet.
       • +1 (1 vot)    
        Mare e gradina Domnului! (Marţi, 5 februarie 2013, 16:51)

        ticbis [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

        Pai daca tu insuti nu dai doi bani pe tine cand te uiti in oglinda, de ce naiba ai pretentia ca sa fii apreciat de ceilalti din jurul tau? Mai ales de catre cei care nu te cunosc, de cei care te pot eventual aprecia doar ca si un anonim ce posteaza pe internet?
        Daca nici macar sub protectia unor comentarii anonime nu poti sa te faci remarcat in sens pozitiv, ce pretentii de recunoastere si respect poti avea din partea celor care te cunosc in mod real, prieteni, colegi, rude, sotie, copii?

        Chiar asa, copiii si nevasta ta, parintii si socrii tai au vreun sentiment de respect fata de tine, atata timp cat tu singur nu te poti nici macar respecta sau suporta?

        Te admir doar ca poti trai linistit in conditiile in care te dispretuiesti singur!

        Asa ceva n-am mai auzit si am trait multe!
        Omule, te sfatuiesc sincer sa lasi naibii postarile pe HN si sa te prezinti de urgenta la un medic psihiatru! Fara misto!
        Aici nici macar nu se mai pune problema daca esti citit sau analfabet!
     • 0 (0 voturi)    
      :) (Miercuri, 6 februarie 2013, 16:15)

      Radu_Net [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

      Nu ca sa imbunatateasca sistemul, ci pentru ca e Dumnezeu si poate face absolut tot ce pofteste, uite de ce... Si sistemul nu poate decat sa se inrautateasca, asa a facut de cand a aparut, si asa o sa faca pana dispare. Pentru ca e alcatuit din persoane ca tine.
 • +38 (38 voturi)    
  lung prilej de certuri (Luni, 4 februarie 2013, 16:44)

  nash pandelica [utilizator]

  si de ipoteze ...
  la gadea, la latrina, diseara.
  ieri, latrina a dedicat toata ziua tezei "jos basescu!"
  • -29 (35 voturi)    
   6.000.000 LEI IN 1989, LA SALTEA (Luni, 4 februarie 2013, 17:20)

   dincannes [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   Adicà 270 ani de salariu mediu !
   De atunci incàlca legile. Ce hot !
   Multi au fost pàcàliti de acest securist.
   Si iatà, mai sunt si azi!
   Infine, Dan Tàpàlagà II, s-a trezit!
   • +16 (20 voturi)    
    sase mii de gogosi (Luni, 4 februarie 2013, 18:12)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

    marca latrina 3.
   • +13 (13 voturi)    
    Alde Felix... (Luni, 4 februarie 2013, 19:32)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

    ..cate milioane de para a avut la saltea in 1989?
    • +2 (2 voturi)    
     ... nu la saltea... (Marţi, 5 februarie 2013, 10:12)

     Dianora [utilizator] i-a raspuns lui Alius

     .. in niste conturi pe care le mai cauta si acum uniii.. Stiti averea diavolului... banutii din alimentele si produsele exportate in timp ce lumea flamanzea...
   • +11 (15 voturi)    
    nu-l mai bagati in seama pe dincannes!... (Luni, 4 februarie 2013, 20:20)

    non-stop [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

    ... nespalatul asta nu posteaza decat informatii false!
    pe un topic alaturat, "Blogul ActiveWatch: Antena 3 isi dezinformeaza cu buna stiinta publicul", a scris ca versiunea in limba romana a site-ului consiliului judetean covasna este conditionatà de identificarea cu e-mail-ul! cat de bou poti sa fi sa scri asa ceva, cand oricine poate verifica chestia asta din 2 click-uri?
   • +3 (3 voturi)    
    ? (Marţi, 5 februarie 2013, 9:47)

    cotora [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

    aperi penalii din parlament ?, aceea sursa de informatie de 6 mil este cumva de la trustul intact ?
 • -30 (50 voturi)    
  bravo! (Luni, 4 februarie 2013, 16:48)

  Mazeta [utilizator]

  Adevărul este că Băsescu a rămas ultima redută împotriva parlamentarilor corupți. Dacă n-ar fi el, parlamentul ar deveni „organ reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării”.
  • +25 (29 voturi)    
   Pai da intra Voiculescu in puscarie (Luni, 4 februarie 2013, 17:01)

   Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   si poate pica toti oamenii facuti de el "mari"
  • +31 (31 voturi)    
   ca de obicei (Luni, 4 februarie 2013, 17:04)

   gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   tot in Constitutie scrie si despre dreptul presedintelui de a intoarce o lege in Parlament precum si despre faptul ca Parlamentul nu face chiar ce vrea muschiul lui, el trebuie sa respecte aceeasi Constitutie din care ai citit si care specifica ca nimeni nu e mai presus de lege. atat poti, atat zici, ca doar esti uselist platit.
   • -2 (4 voturi)    
    Nu-ti pune atatea sperante in textul... (Marţi, 5 februarie 2013, 8:36)

    finutza [utilizator] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

    ... constitutional, fiindca tot acolo scrie ca daca legea se reintoarce la Presedintie (indiferent daca a fost sau nu modificata), presedintele e obligat s-o promulge. Mai poate intarzia doar daca o contesta la Curtea Constitutionala.
  • +25 (25 voturi)    
   hai... (Luni, 4 februarie 2013, 17:05)

   miniME_ [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Mazeta...doar atat ai putut scoate din tine ?
  • +24 (28 voturi)    
   ce iti mai place organu (Luni, 4 februarie 2013, 17:10)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   pe spinare...asa cum zice sefu tau copy paste..esti neam de masochist !
  • +21 (25 voturi)    
   Separatia puterilor in stat (Luni, 4 februarie 2013, 17:14)

   fane_grija [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Iti spune ceva chestia asta? Ma tem ca nu.
  • +32 (32 voturi)    
   Multi hoti mai are poporul roman ... (Luni, 4 februarie 2013, 17:19)

   Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ...de au ajuns cateva zeci sa-i reprezinte ca alesi in Parlament ...

   Ultima dovada : unul din proaspat alesii primari (cu peste 70% din voturi, candidat USL )are o proaspat emisa sentinta definitiva de condamnare la 2 ani cu suspendare pentru fapte de coruptie...

   Oamenii aia care l-au ales sunt pur si simplu prosti, sau se prefac ?!
  • +17 (17 voturi)    
   Florin Piersic (Luni, 4 februarie 2013, 17:52)

   AlinL [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Mă Mazeta,mă tu ești o bomboană, un neînțeles, un artist! Mă, te iubesc mă, ești superb.

   Why don't you come over? Cu alte cuvinte, ieși și tu un pic din România, schimbă eșantionul, fă ceva. Nu vezi că-ți dă tot timpul cu virgulă?
  • +9 (9 voturi)    
   esti aproape (Luni, 4 februarie 2013, 18:16)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   daca n'ar fi el, parlamentul ar deveni curtea miracolelor, sau casa hotilor.
   oricum, sunt foarte aproape de a deveni unica autoritata manglitoare a tzarisoarei.
   la concurenta cu cabinetu' tonta.
   de fapt, penalii din guvern sunt si ei in palavrament, adica in curtea miracolelor.
  • +5 (5 voturi)    
   Pacat ca (Marţi, 5 februarie 2013, 8:25)

   Kappa [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   nu prea intelegeti ca n-aveti ce cauta pe site-ul asta. Cum apareti Dvs.apar si invectivele la adresa Dvs. Asta nu-i un site neaparat basescian. Sigur ca are o anumita orientare ca, daca n-ar avea, n-ar fi vizitat. Are orientarea celor care se simt reprezentati in materialele de aici. Dl.Tapalaga d.ex. a dat si-n stinga si-n dreapta, nu s-a uitat ca-i PDL sau nu, comentariile Dvs.stupide si rauvoitoare apar chiar daca-si iau minusurile de rigoare. De ce nu le trimiteti pe blogul Dlui.Nastase? Din ce-apare acolo, toata lumea-l deplinge pe Martir, acolo este unanimitate.
  • +1 (1 vot)    
   ? (Marţi, 5 februarie 2013, 9:49)

   cotora [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   adica parlamentarii pot face ce vor ?, ca ei sunt o categorie sociala aparte, o specie superioara fata de ceilalti ?, regulile, legile si constitutia sunt pentru toti, nu ?
  • +1 (1 vot)    
   Adevarul (Marţi, 5 februarie 2013, 13:12)

   ticbis [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Adevarul este ca in locul tau mie mi-ar fi rusine sa mai ies pe strada!
   Bai, omul se deosebeste de animale prin faptul ca se presupune ca are creier si judeca rational, nu doar instincte.
   Tu nu ai decat instincte!
 • +31 (31 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 4 februarie 2013, 17:08)

  Erasm [anonim]

 • +20 (20 voturi)    
  excelent (Luni, 4 februarie 2013, 17:28)

  jackalphonse [utilizator]

  n-o fi basesqu un erou curat. are si el dosarele lui sau mai stiu eu ce are, ca asa le sta bine la romani cand sunt la conducere. insa, este bine ca a ramas presedinte. un presedinte de culoare politica diferita de cea a guvernului poate naste conflicte, dar se mai taie macaroana atunci cand trebuie.
  decizia este buna. 1-0 basescu cu felicitari
 • +18 (20 voturi)    
  Fix tranta... (Luni, 4 februarie 2013, 17:29)

  Andor74 [utilizator]

  Da. a intors legea. Si ce? Parlamentul nostru minunat o sa o voteze din nou.
  Atata numai ca ne-a dat o falsa speranta (astora de speram la mai multa corectitudine).
  Ne mai racorim si noi prin comentarii, ca in rest tot aia o sa-si voteze legea lor....
  • +11 (11 voturi)    
   nu e chiar asa (Luni, 4 februarie 2013, 18:00)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Andor74

   este posibila dizolvarea parlamentului
 • +21 (21 voturi)    
  Bravo Base (Luni, 4 februarie 2013, 17:32)

  Je__ [utilizator]

  Singura opozitie adevarata a ramas la tine. Restul sunt prastie
 • +9 (9 voturi)    
  punctul 2 (Luni, 4 februarie 2013, 17:40)

  mircearh [utilizator]

  Daca era unica obiectie, era suficient.
 • +17 (17 voturi)    
  stai sa vezi (Luni, 4 februarie 2013, 17:41)

  mircearh [utilizator]

  Urmeaza niste uslasi intelepti care vor decreta scortos pentru a 343242-a oara :
  Basescu iar se vrea suspendat !
  • +11 (11 voturi)    
   pai altceva nu stiu sa faca (Luni, 4 februarie 2013, 17:49)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui mircearh

   guvern cinstit cum a spus copypaste nu poate f vorba...paduchi fenechii si baroni de teloerman sau ...copilu de trupa a lui felix la agricultura..va mai aduceti aminte dee cascadorii rasoului duminica la tevere ? ei ...asa sunt astia...cei mai cinstiti...arza i focu cu suspendarea lor cu tot..sa puna mana s amunceasca ei nu...doar l aintins mana !!!!
 • +14 (14 voturi)    
  statutul alesilor (Luni, 4 februarie 2013, 18:02)

  Timrotim [utilizator]

  Pacat ca nu avem 20.000 de oameni precum este presedintele.
 • +12 (12 voturi)    
  Capitane, (Luni, 4 februarie 2013, 19:30)

  Kappa [utilizator]

  iti meriti gradul. Da-le la oase ca ai mai multa minte decit toti la un loc si nu te au cu nimic la mina. Sa vada toti boii ce-i aia disciplina pe-o nava.
  Da-i inainte ca esti printre putinele sperante care au mai ramas.
 • +9 (9 voturi)    
  Zamislitii neamului (Luni, 4 februarie 2013, 21:24)

  liviuss [utilizator]

  ... au un crez.Ei cred ca sunt "smecheri ".Au intrat cu bocancii murdari de noroi in casele noastre si exclama plini de uinire : -ce murdar este la voi !! Nu-mi pasa ca le-a aratat semnul international,cel cu degetul,celor patru milioane si jumatate de purtatori de creiere inerte ,dar ma doare faptul ca acum vor sa se blindeze cu fel si fel de imunitati si privilegii .Nu-i lasa Traianeee!!!
 • +2 (2 voturi)    
  nu trebuia (Marţi, 5 februarie 2013, 9:44)

  cotora [utilizator]

  aceasta lege a super imunitatii nici nu trebuia sa existe, parlamentarii se cred o categorie sociala aparte ?, o specie superioara fata de ceilalti ?
 • +2 (2 voturi)    
  Acesti megahotzi (Marţi, 5 februarie 2013, 10:50)

  Gabi M [utilizator]

  din Parlament ar trebui sa aiba numai imunitate pentru declaratiile(tampeniile) politice si atat.In rest ,nicio imunitate pentru incompatibilitati,conflict de interese,perchizitie,arestare.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by