PNL nu ia in discutie demisia ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, in urma raportului Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, a declarat luni Crin Antonescu, care a precizat insa ca acesta va parasi Guvernul in cazul unei sentinte judecatoresti, chiar daca aceasta nu este definitiva.

"Nu luam in discutie demisia (...) Punctul nostru de vedere e foarte clar iar domnului Basescu ii spun ceea ce ii spun de ani de zile: daca cineva cu dosar cu probleme, cu urmariri, cercetari incepute trebuie sa demisioneze, nu inteleg de ce a intarziat cativa ani sa demisioneze chiar domnia sa", a comentat liderul PNL.

El a precizat insa ca este de acord cu premierul Victor Ponta, care afirmase saptamana trecuta ca, in cazul in care ministrul Relu Fenechiu va fi condamnat in prima instanta, in aceeasi zi va parasi Guvernul.

"Daca instanta se pronunta, chiar daca nu e definitiva, avem de-a face totusi cu o sentinta, ceea ce inseamna cu totul altceva decat parerea unei parti. Procuratura, parchetul, DNA sunt parti, statul versus un cetatean, doar judecatorul are dreptul la o sentinta", a precizat presedintele PNL.