In sapte judete din tara s-au desfasurat duminica, fara incidente, alegeri locale partiale. USL a castigat functiile de primar in Teleorman - la Turnu Magurele si Bujoru; in Bihor la Draganesti si in Botosani la Draguseni, transmite Radio Romania.

UDMR si-a adjudecat primaria Covasnei. Thiesz Janos ar fi obtinut 63,2% din voturi, potrivit numaratorii paralele facute de Uniune.

In Teleorman, candidatul USL pentru sefia Consiliului Judetean, vicepresedintele Adrian Gadea, ar fi obtinut 78,5% din voturi, potrivit numaratorii paralele a social-liberalilor.

Candidatul USL la Primăria Turnu Magurele, Dănuţ Cuclea, a obţinut 75% din voturi, transmite TVR.

Nu se cunosc deocamdata rezultatele celorlalte scrutine desfasurate in localitati din judetele Olt, Harghita si Neamt, transmite Radio Romania.

La Slatina, candidatul USL la primarie, a obtinut peste 70% din voturi, potrivit numaratorii partidelor. Noua persoane au candidat pentru postul de edil al Slatinei, ramas vacant dupa ce Darius Valcov a fost ales senator.Candidatul PPDD a obtinut 20% din voturile alegatorilor din Slatina, iar cel al PDL 7-8% din voturi, transmite Romania TV.

Alegatorii din sapte judete, Bihor, Botosani, Covasna, Harghita, Neamt, Olt siTeleorman, au votat duminica in cadrul scrutinului local partial, organizat dupa ce mai multi primari sau sefi de consilii judetene au fost alesi in Parlament si-au dat demisia sau au decedat.