Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat sambata, la Sfantu Gheorghe, ca Guvernul sustine descentralizarea activitatii administratiei publice locale, insa autonomia teritoriala "nu poate fi pusa in discutie". El a precizat ca nu priveste "cu ochi buni" declaratiile presedintelui Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor (UDMR), legate de autonomia teritoriala a "Tinutului secuiesc".

"A fost o declaratie care m-a ingrijorat. Eu care stau aproape, la Brasov, sigur ca nu privesc cu ochi buni o asemenea declaratie, dar speram ca a fost o chestiune emotionala si ca nu asta reprezinta parerea intregii comunitati maghiare. (...) Eu inteleg autonomia autoritatilor locale si e normal lucrul acesta, chiar pregatim legea descentralizarii activitatii administratiei publice, deci suntem in asentimentul autoritatilor locale pe aceasta tema, dar autonomia teritoriala nu poate fi pusa in discutie", a afirmat ministrul Nita, prezent la Sfantu Gheorghe cu prilejul investirii in functie a noului prefect al judetului Covasna, Dumitru Marinescu, potrivit Agerpres.

Constantin Nita si-a exprimat speranta ca, in beneficiul cetatenilor judetului, va exista o buna colaborare intre reprezentantul Guvernului in teritoriu si administratia locala: "Sper ca relatia dintre Consiliul Judetean si Prefectura sa fie o relatie in beneficiul cetatenilor, mai putin politizata, in interesul tuturor".

Dumitru Marinescu a fost numit prefect in locul lui Codrin Munteanu, promovat secretar general la Ministerul Apararii Nationale.