Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Viena, ca ar fi fost bine sa fie consultati inainte de raportul MCV, intrucat afirmatia referitoare la "cei trei ministri" nu este corecta, iar intr-un document oficial nu trebuie sa se vorbeasca "pe surse" ca in presa.

"Cei trei erau doi: Luca si Matei. Lucrurile stau in felul urmator: dincolo de ceea ce se poate scrie in presa - pana la urma France Presse, ca si dumneavoastra, poate sa faca si comentarii de presa -, intr-un document oficial, cum este cel al Comisiei Europene, lucrurile trebuie sa fie foarte clare. Nu-i adevarat. Pentru fapta eventual asimilata coruptiei - e vorba aici de abuz in serviciu - a fost trimis in judecata domnul Fenechiu (ministrul Transporturilor - n.r.). Domnul Liviu Dragnea nu este cercetat pentru fapte de coruptie, ci pentru legea referendumului si legi electorale, iar pe al treilea nu l-am gasit, cum nu l-ati gasit nici dumneavoastra", a afirmat Victor Ponta, intr-o declaratie pentru presa romana, citat de Agerpres.

El a atras atentia ca in raportul CE nu se poate vorbi ca in presa, 'pe surse', ci trebuie o abordare serioasa.

"Intr-un document oficial cum este cel al Comisiei Europene nu poti vorbi ca in presa, pe surse, ca sunt trei, trebuie sa vorbesti serios. Or, lucrul acesta, daca eram consultati cu o zi inainte, l-am fi putut indrepta. La fel, nu poti sa spui ca cu cei patru ministri care au sesizare de la ANI nu s-a intamplat nimic. S-a intamplat, nu mai sunt in guvern, chiar daca nu exista niciun fel de condamnare impotriva lor. Asta a fost mica mea critica. Cred ca macar atat am voie sa critic:, a spus premierul.

Pe de alta parte, Ponta a subliniat ca "tine foarte mult la libertatea presei" si ca nu a inteles din raportul CE daca aceasta trebuie limitata. 'Daca asta e ideea, nu sunt de acord cu ea. Nu poti sa iei intr-un raport ceva din presa si dupa aceea sa critici presa', a concluzionat premierul.

Victor Ponta a participat la o conferinta pe tema energiei regenerabile la Viena, la care a fost prezent si presedintele CE, Jose Manuel Barroso. Premierul a declarat ca a avut o scurta discutie cu oficialul de la Bruxelles despre intalnirea pe care o vor avea lunea viitoare.