Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, in deschiderea sedintei de Guvern, ca este de acord in mod special cu un lucru notat de Comisia Europeana in raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pe Justitie, si anume fenomenul hartuirii unor judecatori si oficiali-cheie de catre mass-media. Ponta a declarat ca a vezut presiuni extraordinare facute asupra judecatorilor care nu au vrut sa voteze la Consiliul Superior al Magistraturii cu presedinta institutiie, Oana Schmidt Haineala.

"Sunt de acord cu un lucru in mod special din ceea ce spune Comisia, presiunile exraordinarea din zona media asuora judecatorilor. Am vazut presiuni extraordinare impotriva judecatorilor care nu au vrut sa voteze la CSM cu presedinta dna. Haineala. Si astazi se fac presiuni asupra judecatorilor intr-o parte din mass-media sa ii dea din nou drumul OTV-ului sa functioneze", a declarat Ponta.

"Eu sunt convins, si asa am inteles de la Comisie, ca nu e vorba doar de presiuni intr-o parte, e vorba ca toate presiunile sunt sanctionate si eu unul o sa ma delimitez de toate presiunile, nu cred ca exista presiuni bune si presiuni rele, a adaugat premierul.

  • Ponta a mai spus ca reactiile asupra raportului MCV vor fi diferite. "Ca de obicei in Romania lucrurile vor fi de la o extrema la alta. Unii vor zice ca trebuie sa ne luptam, sa atacam sediul Comisiei Europene. Altii din partea cealalta, corul bocitoarelor, vor spune ca e groaznic raportul si ca se termina Romania. Eu vreau sa va spun ca m-am uitat pe ceea ce tine de Guvern, lucrurile pe care le-am angajat in numele dumneavoastra si in numele meu personal in luna iulie la intalnirea cu presedintele Jose Manuel Barroso le-am indeplinit", a spus Ponta.