Presedintele Fortei Civice (FC), Mihai Razvan Ungureanu, si presedintele Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, fosti parteneri in Alianta Romania Dreapta (ARD), si-au anuntat candidatii pentru locul de senator din colegiul 8 Bucuresti, eliberat odata cu demisia lui Dan Voiculescu. In timp ce FC va sustine candidatul cu care s-a prezentat ARD in alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, Iulian Craciun, Noua Republica va fi reprezentata de liderul partidului, Mihail Neamtu.

"Noi suntem hotarati sa avem candidat pentru Sectorul 4 in asa fel incat cetatenii sectorului sa fie bine si corect reprezentati in Parlament. Reprezentarea politica este foarte importanta. Iulian Craciun va fi candidatul pe care il sustine Forta Civica si speram ca el sa poata fi asumat si de celelalte forte de dreapta. Vom merge mai departe sa aratam ca Romania nu este croita doar din oameni cum este domnul Voiculescu", a declarat presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, la Senat.

La alegerile parlamentare din decembrie 2012, Mihail Neamtu a candidat din partea ARD pentru un mandat de deputat in Colegiul 1 din Arad. Presedintele Partidului Noua Republica s-a clasat pe locul al doilea si nu a intrat in Parlament nici la redistribuire.

Dupa anuntarea demisie lui Dan Voiculescu din Senat, presedintele Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, a postat un mesaj pe Facebook in care isi anunta intentia de a candida pentru locul de senator din Sectorul 4.

"Bucurestenii au nevoie de o reprezentare decenta: nu fosti informatori, nu spoliatori, nu propagandisti bolsevici. Intentionez sa candidez ca independent, sustinut de Noua Republica, in colegiul senatorial numarul 8 din Bucuresti. Sper ca data alegerilor sa fie anuntata cat mai repede", scrie Mihai Neamtu pe Facebook.

Dan Voiculescu (PC) si-a anuntat, luni dupa-amiaza, de la tribuna Senatului, demisia din Parlament, la o saptamana dupa ce a depus juramantul de senator (cu aproximativ o luna de intarziere fata de colegii sai parlamentari din actuala legislatura).

In urma demisiei, vor fi organizate alegeri pentru ocuparea locului ramas vacant.