Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, a cerut, luni, in sedinta conducerii PNL, demisia colegului sau liberal, Radu Stroe, de la sefia Ministerului de Interne, pe motiv ca acesta nu ar gestiona bine problemele din administratia locala, au declarat surse politice pentru Hotnews.ro.

UPDATE ora 15:10: Crin Antonescu: "Sunt atatia oameni de mare valoare in PNL care nu sunt ministri. Nici eu nu sunt ministru. Nu pot fi toti ministri. In privinta domnului Radu Stroe de la Interne, nici macar o asemenea discutie de interior nu am avut.(...) Domnul presedinte Marian Petrache a solicitat o discuᅢie pe care sa o avem in trei, intre domnia sa, ca presedinte de Consiliu judetean, intre domnul ministru de Interne si eu, ca presedinte al partidului(...)Presupun ca sunt niste neintelegeri"

Potrivit surselor citate, intre cei doi liberali ar exista un conflict dupa ce Radu Stroe l-a demis, luna aceasta, pe seful IPJ Ilfov, Emanuel Marin Nica si pe adjunctul acestuia Nicolae Baicu, apropiati ai lui Marian Petrache.

Liderul PNL Ilfov s-a aratat deranjat de faptul ca Stroe i-a schimbat pe cei doi din functii fara a se consulta cu acesta si, mai mult de atat a nominalizat oamenii PSD-ului pe locurile ramase vacante.

Presedintele PNL Crin Antonescu a stabilit o intalnire cu cei doi luni dupa-amiaza, dupa sedinta conducerii PNL, in incercarea de a calma situatia.

La finalul sedintei BPN, vicepresedintele PNL, Mihai Voicu a negat ca s-ar fi cerut demisia ministrului de Interne.

"Nu s-a pus nicio clipa problema demisiei domnului Stroe si nici nu a existat vreo discutie cu privire la indeplinirea atributiilor profesionale ale dnului Stroe, cu privire la deszapezire. Dl presedinte Petrache, presedintele CJ Ilfov a solicitat, politicos, o discutie lamuritoare cu dl ministru Stroe cu privire la unele chestiuni despre care eu nu pot sa va lamuresc", a explicat Voicu.