Numele presedintelui Senatului, Crin Antonescu, apare intr-un dosar privind presupuse fraude inregistrate la referendumul pentru demiterea sefului statului din vara anului 2012, in judetul Cluj. Potrivit CityNews.ro, numele lui Crin Antonescu este pomenit intr-o discutie telefonica intre doi interlopi clujeni, discutie interceptata de procurori.

Din convorbirea telefonica citata de CityNews.ro reiese ca presedintele Senatului s-ar fi intalnit cu Corneliu Dobritoiu, fost ministru al Apararii, in perioada referendumului. Dumitru Samson, fiul vitreg al lui Corneliu Dobritoiu, a fost trimis in judecata, la sfarsitul anului trecut, de catre procurorii sectiei de urmarie penala din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru dare de mita in dosarul "Fraude la referndum". Dumitru Samson este auzat de procurori de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze, in cadrul referendumului si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Mai exact, Samson este acuzat ca le-ar fi promis 500 de lei romilor de la Papa Rat si din comuna Floresti (judetul Cluj) pentru a vota de mai multe ori.

Fragment din stenogramele citate deCityNews.ro:

31.07.2012 ora 00.44

Magureanu Bogdan: Pai la Arad m-o sunat baietii aia de la Arad "ca stii, ca cum". Pai cum mai nu v-o dat ala acolo? Nu l-am sunat, zic "Mai baiatule..."

Grosu Gheorghe: Ai vazut.

M.B: Sunteti prosti?

G.G: Nu, mai Kamaz, ce am vrut sa iti zic. O venit ala mai o venit consilier de-a lui si m-o vazut frate. M-o vazut ca...

M.B: Da, stiu si eu

G.G: E m-o vazut, e

M.B: Mi-a zis

G.G: M-a vazut

M.B: Ala... ala cu care eram eu in masina, ala e, ala sta langa Crin Antonescu

G.G: Ihi, ihi

M.B: Stii intelegi?

G.G: Stii, dar mai Kamaz

M.B: Da

G.G: Dar nu ai tu cum sa faci sa mulgem mai mult de la el, mai

M.G: Acum ca vin alegerile, stai cuminte

M.G: L-o sunat pe Crin Antonescu, sa-i zica de mine mai, esti nebun

G.G: Oai

G.G: Da mai, mai Kamaz, m-o sunat asa Atanasiu, m-o sunat

M.G: Antonescu ala e deputat ala

G.G:....E

M.G: Eu i-am dat eu ti-am nr

G.G: Da, da m-o sunat si mi-o zis ca e multumit de mine si p.... mea

M.G: Da, da, da mi-o zis si mie mi-o zis si mie "Domnule zice, ai niste baieti, ai niste oameni seriosi, ai niste oameni care intradevar ... "Pai zic "Mai, eu nu vorbesc cu oameni care is in stare de ceva Intelegi?"

G.G: IhI