Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la discutia cu cititorii Hotnews.ro ca legea electorala trebuie adoptata de catre Parlament pana la sfarsitul lunii iunie. Premierul a precizat ca sustine limitarea numarului de deputati la 300 iar Camera Superioara, Senatul sa devina reprezentantul judetelor.De asemenea, premierul a precizat ca sustine instituirea votului electronic sau prin corespondenta pentru cetatenii romani care locuiesc in strainatate. Hotnews.ro a scris ca USL intentioneaza sa propuna o noua legea electorala si lucreaza la un sistem mixt de alegerea parlamentarilor care are ca scop separarea atributiilor celor doua Camere ale Parlamentului.

"In legea electorala pe care trebuie sa o adoptam in Parlament pana la sfarsitul lunii iunie, eu personal si USL vom sustine limitarea numarului de deputati la 300 si reprezentarea in Senat a fiecarui judet cu doar 2 senatori. Aceasta este o solutie care cred ca poate sa deblocheze toate discutiile politice pe tema strucutrii Parlamentului", a delcarat Victor Ponta.

De asemenea, premierul a precizat ca sustine ideea unui cvorum mai mic de 50% la validarea referendumurilor si cu instituirea votului electronic prin corespondenta pentru cetatenii romani care locuiesc in strainatate. "Sustin ideea unui cvorum mai mic de 50% la validarea referendumurilor, completat cu instituirea votului electronic sau prin corespondenta pentru cetatenii romani care locuiesc in strainatate", a explicat premierul pentru Hotnews.ro.

Hotnews.ro a scris ca USL intentioneaza sa propuna o noua legea electorala si lucreaza la un sistem mixt de alegerea parlamentarilor care are ca scop separarea atributiilor celor doua Camere ale Parlamentului. Potrivit surselor Hotnews.ro pesedistii si liberalii pornesc de la un sistem bicameral cu aproximtiv 400 de parlamentari, care se bazeaza pe principiul separarii atributiilor celor doua Camere ale Parlamentului. Mai exact, Senatul ar trebui sa aiba ca atributii, in viziunea USL, doar reprezentarea regiunilor si a autoritatilor administratiei publice locale. USL ia in calcul varianta ca fiecare judet sa fie reprezentat de catre doi senatori, astfel incat numarul maxim al reprezentantiilor Camerei Regionale sa fie de maxim 100.

Citesti si