Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni ca a propus delegatiei permanente congres extraordinar pe 22 februarie in Bucuresti, iar ordinea de zi sa cuprinda raportul de activitate si un nou proiect de statut, precum si convocarea unui nou congres ordinar pentru alegerea unei noi conduceri. Referitor la excluderile din PNL, Antonescu a declarat ca Sectorul 2 l-a sanctionat pe deputatul Octavian Bot, iar in cazul lui Catalin Chereches s-a votat cu 156 voturi pentru, 17 impotriva exlcuderea din partid.

Alte declaratii Crin Antonescu:

  • Sactiunile propuse in cazul dlui deputat Bot: organizatia Sectorului 2 ne-a anuntat ca si-a sanctionat deja propriul deputat cu avertisment, ca atare Consiliul National a decis a retraga propunerea de excludere.
  • 156 pentru, 17 impotriva, 5 voturi anulate pentru excluderea din PNL a lui Catalin Chereches
  • Dl Cornel Popa, presedintele PNL Bihor, a demisionat din functia de vicepresedinte al PNL.
  • Excluderea lui Gigi Becali nu s-a discutat niciodata
  • Exista un post care dezinformeaza seara de seara (despre RTV)
  • Exista posibilitatea unei impacari cu dl Chiliman? Am discutat si acest subiect. Dl Chiliman a facut niste declaratii. Nu e loc de impacare. Daca eu, asa cum dl Chiliman m-a descris, mai candidez si mai sint ales la conducerea partidului, e o problema de demnitate pt dl Chiliman daca alege sa ramina.
  • Despre declaratia lui Ponta: Un guvern e o echipa care are un lider, dar e o echipa. Premierul insusi e nemultumit citeodata, dar nu pleaca acasa, si asa e bine

Liberalul Andrei Chiliman, primar al sectorului 1, a declarat luni ca nu crede ca va fi dat afara din PNL si a spus ca intre el si presedintele Crin Antonescu nu sunt tensiuni, ci "niste intrebari la care asteapta raspunsul de sase luni", potrivit Agerpres.

"Au aparut tot felul de declaratii, inclusiv ale presedintelui partidului, cum ca eu fac tot posibilul sa ies din PNL, sa fiu dat afara, eventual ca eu sa ma duc la alt partid. Nimic mai fals. In ultimii 23 de ani, am muncit in Partidul National Liberal ca PNL sa ajunga un partid important atat cand era bine in PNL, cat mai ales atunci cand nu era bine si era greu si am lucrat la imaginea pozitiva a partidului. Nu eu am fost cel care am spus ca nu este loc si de Chiliman si de mine in partid, ci a spus-o domnul Antonescu. Eu cred ca intr-un partid ca PNL este loc pentru toata lumea, nu numai pentru dansul si pentru mine, dar si pentru prietenii mai noi pe care i-a adus in partid si i-a pus pe liste. Eu va spun sincer ca pe unii nu i-as fi adus ca sa ii pun pe liste. Eu nu cred ca voi fi dat afara din PNL si ca imi voi continua activitatea in cadrul PNL", a spus Chiliman.

El a precizat ca nu a purtat discutii cu presedintele PNL, Crin Antonescu, pe aceasta tema.

Intrebat cum se vor rezolva tensiunile avute cu liderul liberalilor, Chiliman a spus ca nu sunt tensiuni, ci "niste intrebari la care nu a primit raspuns de peste sase luni". "Sper sa primesc raspuns la ele", a mai afirmat edilul sectorului 1.

Cat despre cum vede o confruntare la congres cu liderul PNL, Andrei Chiliman a spus: "O sa vedeti".