Deputatul clujean Ioan Moldovan, ales din partea PPDD, a trecut la PC si va fi numit in functia de prim-vicepresedinte al filialei clujene a acestei formatiuni, informeaza Mediafax.

Presedintele PC Cluj, Serban Radulescu, a declarat joi ca a avut discutii cu Ioan Moldovan imediat dupa alegerile generale.

"Il cunosteam de mai demult, iar dansul si-a manifestat dorinta de a intra in PC. Inscrierea sa in PC a avut loc si este un lucru bun, inseamna un parlamentar in plus pentru conservatori, iar PC Cluj va avea un deputat. Domnul Moldovan va fi numit in functia de prim-vicepresedinte al PC Cluj", a spus Radulescu.

Deputatul Ioan Moldovan a declarat, la randul sau, ca va anunta oficial trecerea la PC in cursul saptamanii viitoare.

El a precizat ca a intrat in PC pentru ca nu s-a mai "regasit" in PPDD.

Ioan Moldovan a candidat la alegerile generale din 9 decembrie 2012 pe listele PPDD in Colegiul nr. 7 zona Campia Turzii si a fost ales deputat in urma redistribuirii. El a obtinut 3.887 de voturi (21,08%), clasandu-se pe locul al doilea in colegiu, dupa candidatul USL, Ilarie Ivan.

Ioan Moldovan are 61 de ani si activeaza in Camera Deputatilor in Comisia pentru administratie publica. El a fost viceprimar al municipiului Campia Turzii, in mandatul 2008-2012, din partea PDL, partid din care a demisionat inaintea alegerilor locale. A candidat ca independent la Primarie, dar a pierdut in fata candidatului USL, Radu Hanga.

Inaintea alegerilor generale din decembrie 2012 el s-a inscris in PPDD.