Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca PSD va organiza un congres la 19-20 aprilie 2013, congres la care sa fie aleasa noua conducere a partidului. Ponta a mai anuntat desemnarea ca secretar-general adjunct a lui Andrei Dolineaschi, deputat PSD de Botosani. "Am discutat si l-am propus pe Andrei Dolineaschi secretar general adjunct, care se va ocupa de activitatea de zi cu zi a partidului, intrucat dl Liviu Dragnea face parte din guvern".

Alte declaratii ale lui Victor Ponta dupa sedinta conducerii PSD de luni:

  • Am validat propunerea catre Comitetul Executiv pentru a organiza pe 19-20 aprilie congresul PSD in Bucuresti. Pana atunci toate structurile noastre vor avea alegeri, dezbateri prevazute in mod obisnuit. In cadrul congresului vom alege noua conducere pe un mandat pana la alegerile din 2016
  • Am discutat despre modul in care vom face propunerile in alegerile locale partiale din 3 februarie in care urmeaza sa fie ales noul presedinte al Consiliului Judetean Teleorman si o serie de primari
  • Despre controversa privind taxele locale majorate si replica Presedintiei: Dumnezeule, cu ce am fost indecent? Sa lamurim un lucru: presedintele a procedat absolut constitutional si legal promulgand legea vineri, guvernul a procedat constitutional si legal, singurul care a procedat stupid este primarul Emil Boc, care nu are nicio scuza. Nu exista niciun fel de conflict intre presedinte si guvern.
  • Credeti ca vom rupe un pact de coabitare (pactul Basescu - Ponta) de la Boc? Trebuie sa fie chestii mult mai serioase.
  • Despre numirea lui Gyorgy Frunda in postul de consilier onorific: Am vazut ca dl Frunda nu a fost ales parlamentar si i-am propus sa devina consilier onorific. Am vrut sa dau semnalul ca nu se pune problema ca actualul guvern sa isi foloseasca majoritatea impotriva minoritatilor. Dl Frunda este un om respectat si printre romani, nu a fost legat de fosta guvernare. Vreau sa am o relatie normala si voi prezenta grupului UDMR proiectul de buget, voi intreba si PDL. 

Ponta a mai declarat ca joi intentioneaza sa prezinte in fata presei proiectul de buget sub forma unei "stari a natiunii". "Sa arat ce datorii avem fara sa incep sa spun de vechea mostenire, ce putem face in actualul buget sau ce nu putem face sau putem face altfel. Ce bani sunt in 2013 si ce proiecte putem sa terminam. sper sa fie gata Domnii Chitoiu, Voinea".