Cristian Preda a declarat la RFI ca in urmatoarele doua luni, "cei care nu vor sa plece din fruntea partidului incearca sa-si consolideze pozitia si sa pregateasca o confirmare a lor, fie pe calea Conventiei, fie pe calea unui acord tacit". Europarlamentarul acuza ca "atitudinea multora dintre liderii PDL fata de Razvan Ungureanu a urmat mai degraba linia Antena 3 a denigrarii si a stigmatizarii", potrivit RFI.ro.

Cristian PredaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Cristian Preda da de inteles ca analiza interna din PDL in privinta alegerilor parlamentare dureaza prea mult: "Eu si Sever Voinescu am facut aceasta analiza si am constatat ca 30%, cat ne-am propus noi nu-i egal cu 16%, cat am obtinut impreuna cu aliatii nostri din Alianta Romania Dreapta. Partidul se pregateste sa faca o analiza si probabil ca in urmatoarele zile, sper acest lucru, se va anunta un calendar al intalnirilor actualei conduceri cu filialele, pentru ca s-a convenit ca rezultatele sa fie vreo doua luni discutate filiala cu filiala, intr-un soi de circuit al conducerii in teritoriu. In fine, asta a fost solutia. Nu mi se pare ca e o solutie buna si vom vedea la sfarsitul lui februarie, cand in principiu e programata o reuniune a CNC daca in urma acestei analize se va face sau nu si o Conventie, un congres".

Intrebat daca analiza dureaza prea mult, europarlamentarul a raspuns: "Pai, toata lumea a inteles ce s-a intamplat! De ce doua luni? In principiu, e vorba de doua luni in care cei care nu vor sa plece din fruntea partidului incearca sa-si consolideze pozitia si sa pregateasca o confirmare a lor, fie pe calea Conventiei, fie pe calea unui acord tacit, "suntem cei mai buni, cine sa ne inlocuiasca?". Sunt fraze pe care le-am auzit deja in Colegiul Director. Nu fac pronosticuri. Eu am tras concluziile si... Dumnezeu cu mila!".

Citeste in intregime pe rfi.ro