Seful statului, Traian Basescu, le-a reprosat, luni, jurnalistilor prezenti la Covasna ca au prezentat meniul restaurantului unde va petrece Revelionul ca fiind meniul presedintelui, spunandu-le iritat ca unii proprietari de trusturi media "au interesul sa satureze oamenii cu presedintele".

Presedintele Traian Basescu a iesit, luni, la o plimbare, impreuna cu sotia sa, vorbind cu oamenii care se plimbau in zona vilei de protocol din statiunea Covasna, relateaza Mediafax.

El i-a criticat pe jurnalisti ca stau "agatati" de gardul vilei unde este cazat.

"Eu nu-mi doresc aceasta publicitate. Ati stat agatati de gardul meu la Predeal, patru zile si patru nopti, acum stati la Covasna. Par a fi singurul politician care mananca. Inteleg ca nu va intereseaza niciun alt politician. Dati meniul restaurantului, si nu al presedintelui", le-a spus jurnalistilor seful statului, vizibil iritat, referindu-se la meniul prezentat in presa de la restaurantul unde va petrece Revelionul.

Basescu a mai spus ca proprietari de trusturi media precum Dan Voiculescu sau Sebastian Ghita "au interesul sa satureze oamenii cu presedintele", dar oamenii vor "sa fie lasati in pace cu politicienii".

"Desigur, un proprietar de trust media, cum e Voiculescu, are interes sa satureze oamenii cu presedintele, un proprietar de televiziune ca Ghita de la PSD are acelasi interes, dar interesul oamenilor este sa-i lasati in pace cu politicienii. In orice caz, am inteles ca niciun alt politician nu mananca, doar presedintele mananca", a afirmat seful statului.

El le-a atras atentia jurnalistilor ca meniul restaurantului prezentat de presa nu este meniul comandat de el.

Intrebat despre meniul pe care l-a comandat pentru noaptea de Revelion, Basescu a raspuns: "Ce mancati voi acum si analistii... Aer".

Ulterior, Traian Basescu si sotia s-au intors din drum, indreptandu-se in directia opusa fata de locul unde erau jurnalistii.

Presedintele Traian Basescu va petrece Revelionul la Covasna, unde a ajuns, duminica, impreuna cu sotia sa, Maria, iar luni sunt asteptate si cele doua fiice ale lor, Ioana si Elena.

In statiunea Covasna se afla si Printul Paul si Printesa Lia, cei doi cazandu-se, luni, la hotelul de patru stele din localitate in care va petrece Revelionul si familia Basescu. Fiul Printului Paul si al Printesei Lia, Carol Ferdinand, a fost botezat de presedintele Traian Basescu si de sotia acestuia, Maria Basescu.

Presedintele Traian Basescu a ajuns la Covasna cu un elicopter, cazandu-se la vila de protocol din statiune, unde ar urma sa ramana pana in 2 ianuarie.