Premierul Victor Ponta a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, la Targu Jiu, ca anul 2013 va fi unul dificil, in care Guvernul va face si reforme ce nu sunt "pe placul" electoratului, dar care sunt necesare pentru viitorul tarii, informeaza Mediafax. Seful Executivului a precizat ca este dispus sa isi asume riscurile pe care le presupun reformele preconizate pentru anul viitor, in conditiile in cares e poate baza pe majoritatea stabila din Parlament.

"In mod sigur anul viitor este un an dificil, dar, din fericire, avem stabilitate si putem gandi lucrurile nu pentru o luna sau doua, ci pentru patru ani. Asta inseamna ca vor fi decizii care nu ne vor atrage laude, prin care vom supara oameni. Important este sa avem o linie foarte clara si sa luam toate deciziile, unele mai dureroase, altele mai putin dureroase, pentru ca judetul Gorj, dar si toata tara, sa mearga in directia cea buna", a declarat Victor Ponta.

Premierul a aratat ca dificultatea aplicarii unor reforme vine din problemele existente la nivel european, adaugand ca datoriile care trebuie platite catre FMI, dar si cele provenite din procesele pe care Guvernul Romaniei le-a pierdut cu bugetarii, precum si cele generate de nerestituirea la timp a proprietatilor, genereaza probleme in 2013.

Ponta a precizat ca joi, in cadrul ultimei sedinte de Guvern din acest an, le-a cerut colegilor de cabinet sa iasa din "logica de campanie electorala", adaugand ca "ar fi pacat o asa victorie sa n-o folosim, in sensul de a face si lucruri care nu sunt placute electoratului, dar care trebuie facute. 2013 e un an de decizii", potrivit Mediafax.