Traian Basescu a declarat duminica, de la Predeal, ca el nu mai are griji in acest moment, grijile fiind pe umerii Guvernului si a majoritatii Parlamentare. Intrebat care ii sunt asteptarile pentru anul viitor, seful statului a precizat ca cel mai mult isi doreste ca noul Guvern sa isi realizeze promisiunile. Basescu a mai precizat ca 2013 va fi un an riscant din punct de vedere economic insa din punct de vedere politic ar trebui sa fie linistit datorita majoritatii parlamentare covarsitoare.

"Mos Craciun? Sper sa imi aduca liniste", a declarat Traian Basescu, raspunzand unei intrebari. Intrebat daca este ingrijorat de sitiuatia actuala, seful statului a declarat ca "grijile sunt la Guvern, eu nu mai am griji. La Guvern, la marea majoritate parlamentara, in niciun caz nu sunt la mine."

"Din punct de vedere economic, (2013 - n.red.) e un an riscant, din punct de vedere politic este un an care nu poate sa puna probleme pentru ca exista o majoritate uriasa si un guvern cu o sustinere populara si parlamentara extraordinar de ridicata, ceea ce ii va permite sa-si indeplineasca toate cele asumate in programul anuntat cu ocazia investiturii", a declarat Traian Basescu. "Cred ca va fi un an formidabil pentru romani daca analizam programul de guvernare", a precizat seful statului.

Traian Basescu a declarat ca "cel mai mult mi-as dori ca Guvernul sa realizeze promisiunile pentru ca ar fi, daca vreti, si o satisfactie a mea. Ce nu s-a putut face datorita conjuncturii cu guverne care au fost din partea dreptei, sper, asa cum s-a angajat si premierul, si Crin Antonescu, si majoritatea parlamentara, sper ca ceea ce ei au promis sa poata face pentru ca romanii vor fi fericiti odata cu implinirea a ceea ce au promis".

Intrebat daca pregateste surprize in aceasta perioada, Traian Basescu a raspuns: "Suprize face Mos Craciun, iar Guvernul poate fi un Mos Craciun, sa faca surprize placute."

Seful statului le-a urat romanilor, cu aceasta ocazie, sa aiba "pace in familii, bucurie, sperante si sa se distreze", adaugand ca viata nu consta doar din suparari si certuri ci si din bucurii si relaxare.